Ha azt mondjuk, Einfach Berlin, sokunknak a letisztult logó, a városban szétszórt matricák és a Telep előtt fröccsöző fiatalok pólóinak mintája jut eszünkbe. Pedig egy rendezvényről beszélünk, ami mellé egész brand és életérzés társult. Július 25-28-ig tart majd a szemnek-szájnak-fülnek kedves, Budapest-Berlin barátságot erősítő összművészeti urban fesztivál.

Berlin egyre élhetőbb és fiatalosabb várossá válik, tehát ez az első közös pontja Budapesttel. Fiatal művészek, zenészek, gasztronómiával foglalkozó emberek alkotnak befogadó, nyitott, kreatív masszát a német és a magyar fővárosban is. Ahogy tavalyi interjúnkban elmondták az EINFACH BERLIN-es srácok, sok személyes élményük, emlékük van, mely Berlinhez köthető és nagyon szívesen átadják ezt az érzést barátaiknak, ismerőseiknek, környezetüknek és az erre fogékony ismeretleneknek is. A közös élmények és a nyitottság jegyében jött létre ez a városi fesztivál.  A szervezők szerint Budapest lehet az új Berlin, ami jelen pillanatban egy nagy dicséret és piros pont fejlődő fővárosunknak.

Az EINFACH BERLIN 2014-es rendezvénye ugyan olyan koncepcióra épül, mint a tavalyi: több helyszínen, különböző jellegű programok várják majd azokat, akiknek a fesztiválozás nem feltétlenül jelenti az óriási partysátrakban való , vagy gigantikus színpadok előtti tombolást. Bár kraftos bulik ugyanúgy lesznek, mint 2013-ban, ez egy olyan program, ami kötelezettségek és korlátok nélkül nyújt közösségi élményt.

Pénteken, a Telep Galériában egy kiállítással nyitják meg a fesztivált, este pedig egy, a berlini éjszakai életet Budapestre hozó elektronikus zenei programmal készülnek az Akváriumban. Szombaton a Hotel Nomuriba egy "házibulira" invitálják a fiatalokat, vasárnap pedig a Dürlin Kertben lazíthatnak a hétvége alatt megfáradt bulizók. Hétfőn az A38 hajón lesz az EINFACH BERLIN záróeseménye, már ami a 2014-es évet illeti. Mind a négy napot körülöleli majd a gasztronómia szeretete is, a Telep melletti Konyha lesz az EINFACH BERLIN gasztroközpontja. Újdonság, hogy idén a Budapest TukTuk kis Ape robogóival kedvezményesen lehet majd utazni a fesztivál helyszínei között.

A hidegebb hónapokra úgy tűnik maradnak a kapucnis, feliratos pulcsik és maga, a mozgalom origója, a Telep. Ezen a hétvégén viszont a tavalyinál is több résztvevőre számítanak.