Épp hogy csak vége lett a foci vb-nek, már szurkolhatunk is újra, ezúttal a vízilabdásoknak. A Budapesten rendezett Európa bajnokság apropóján a Vodafone és az MTVA egy elég ütős helyszínt talált ki a sportrajongóknak, mégpedig egy kivetítővel felszerelt látványmedencés stadiont. A július 24. és 27. között, vagyis a bajnokság utolsó 4 napjára megnyíló Vodafone Arénában 280 ember fér majd el, a térről viszont ezrek követhetik a mérkőzéseket.

Hétfő reggel óta épül a több, mint 300 tonnás VodafoneAréna az Erzsébet híd lábánál található Március 15. téren. A környezetbe kicsit sem passzoló monstrum július 24. és 27. között lesz látogatható azoknak, akik autentikus élménymedencés környezetben, helyszíni kommentálással szeretnék figyelemmel kísérni a vízilabda Európa bajnokság nagy hajráját. A helyre 280 ember fér majd be, de a 4*10 méteres, 300 ezer darab LED-izzóból álló kivetítőt az egész térről remekül lehet majd látni, így annak sem kell búslakodni, aki esetleg nem jut be.

A tervek szerint az Eb valamennyi összecsapását megtekinthetik majd itt a szurkolók, sőt, a meccsek közötti szünetekben vízi sportos bemutatók, illetve show-mérkőzések lesznek a 8x16 méteres medencében, amelyeken olimpikonok is részt vesznek majd. A szurkolói központ különlegességei közé tartozik az is, hogy az MTVA-nak köszönhetően nem csak az M1-en látható, magyar vonatkozású meccseket nézheti meg a közönség a Március 15. téren, hanem valamennyi, adásba nem kerülő összecsapást is.

A legjobb az egészben, hogy az arénába a belépés ingyenes (mindössze egy helyszíni regisztrációra lesz szükség), és mind a négy napon 9.00 órától fogadja a vendégeket ( csütörtök kivételével, amikor 18.30-kor van a záróra) egészen 23.00 óráig.

Az arénával kapcsolatosan még egy szuper magyar újdonság bemutatásra került: a szerdai sajtótájékoztatón megnézhettük a MyActionCam.hu által az Eb-re készített filmet, amelyben a világon először egy kamerákkal felszerelt vízilabda jár kézről-kézre Budapest legszebb pontjain. A találmány egészen különleges perspektívákból mutatja be a sportot.

A margitszigeti vízilabda Eb iránt egyébként hatalmas az érdeklődés: 500 ezer állandó néző követte a közvetítéseket a tévében, és másfél millió ember kapcsolt oda az első két napon. Az alkalomra való tekintettel megújult a Hajós Alfréd Uszoda is.