Üdvös dolog elfogultság nélküli visszacsatolást kapni arról, hogy Budapest egyre menőbb és élhetőbb város lett az elmúlt években. A Cool Hunting egy 2003 óta létező életmóddal, művészetekkel és inspiráló témákkal foglalkozó, New York-i bázisú site, mely “szájról-szájra” fantázianévre keresztelt rovatában Baltimore, Fokváros és Denver után bizony Budapestet és azon belül Erzsébetvárost ajánlották olvasóik figyelmébe.

Átfogó és szépen kidolgozott válogatással tisztelegtek Erzsébetváros előtt, ami végre nem “csak” a romkocsmás-street foodos vonalunkat erősíti. Sokkal inkább azt az arcát szeretnék bemutatni a városnak, mely egyre inkább kezd hasonlítani Berlin vagy London multikulturális közegére. “Egy kulturális fejlődés kellős közepén vagyunk, Budapest pedig egész gyorsan Közép-Európa vibráló kreatív Mekkájává vált." - írják.

Természetesen a kiemelkedő fürdőlehetőségekről, kortárs kiállításokról és építészeti kiválóságokról is szólnak, a fókusz mégis a Budapestet elérő kreatív hullámra terelődik, aminek mi különösen örültünk. Objektív utazó szemével látták meg ugyan azokat a szépségeket és lehetőségeket a városunkban, melyekre mi is szeretnénk felhívni a figyelmet. A VII. kerületi válogatás valóban olyan helyekről szól, melyeket az ideérkező fiatalok nem feltétlenül szúrnak ki, pedig akár európai, akár tengerentúli szemmel is érdekesek lehetnek és valós képet adnak a fejlődő Budapestről.

Hat spotot említenek összesen: a Design Terminált és ennek kapcsán a 81font csapatot, akinek az Erzsébet téri és arculatát köszönhetjük. Szó esik a , melyet mi is teszteltünk és nagyon elégedettek voltunk minden fogással, ízzel. Úttörőként írnak a , mely nem csak egy szokványos pub, hanem egy találkozópont, ahol először hozták közös tető alá a művészeteket, dizájnereket az éjszakai szociális élettel. A cikkben ismét megjelenik a Telep kapcsán az, melyről már önálló postot is lehoztak. Úgy tűnik a Cool Hunting stáb tagjai igazi YKRA rajongók. Továbbá a Rumbach Sebestyén utcában található is felkerült a listára - teljesen érthetően, mi is örömmel térünk be az ízlésesen összeválogatott holmikkal tömött üzletbe, amit a .

A butik hotel és különleges "klub", közösség is a Cool Hunter kedvence, mely nem csak az miatt szerepel a hatos felsorolásban, hanem az intenzív és kreatív légkör miatt is, melyet a Brodyban megszálló és alkotó művészek teremtenek. Street food különlegességeink kimaradnak, ellenben a -val is kiemelten foglalkoznak. Ez egyáltalán nem csoda: nekünk is kellemes meglepetés volt a Bazilikához közel eső fagyizó, mert nem csak szépek, de finomak is tejszínes és vizes bázisú fagylaltjaik. Egyre népszerűbb a Nagymező utcában található és ezen belül a legaktuálisabb, egészen augusztus végéig látogatható is beleírták a VII. kerülettel foglalkozó anyagukba. Öröm végigolvasni ezt a válogatást.


A Design Terminál az V. kerülethez és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a VI. kerülethez tartozik, ez a tárgybéli tévedés véleményünk szerint elnézhető az amerikai portálnak. - a szerk.