A főváros legnépszerűbb „futóközpontjának” látogatói nagyrészt egyedül, netán párban járnak le kilométereket pusztítani, a kezdők pedig gyakran saját felelősségre döntenek úgy, hogy mostantól irány a Margit-sziget, és éljen az egészséges életmód! Akár haladó, akár nullkilométeres vagy, érdemes a Nike Futóklub edzéseire eljárnod: profi edzőktől kaphatsz útmutatást és alkalomadtán ismert emberekkel loholhatsz együtt, mint például legutóbb.

A nagyjából hat-hét éve működő futóklub hetente ötször, hétfőtől péntekig 17 és 20 óra között várja a sportág hódolóit. Mindössze egy ingyenes regisztráció szükséges ahhoz, hogy a szolgáltatásokat (pl. edzők által összeállított edzésterv) igénybe vehesd.

Ardai Péter, a Nike digitális- és márkakommunikációval foglalkozó munkatársa a Nike-n belül több kollégájával együtt koordinálja a klubot: „Az elmúlt években a Margit-szigetre koncentráltunk, mert ide jön a legtöbb futó, itt tudjuk őket a leghatékonyabban elérni és ők is itt tudnak a legjobb körülmények között futni a város közepén. Hétfőtől péntekig minden nap megtalálnak minket a Klubban, szerdánként pedig nagyobb rendezvényünk van, ilyenkor ingyenes öltözési, zuhanyzási lehetőséget biztosítunk, és több edzőnk is a klubban van, több foglalkozást is tartunk. Hetente többször megtalálható a Szigeten a cipőtesztbuszunk, ahol ki lehet próbálni a cipőinket, és akár egy teljes szigetkörre is el lehet őket vinni. A szerdai alkalmakra általában márkához kötődő sportolókat hívunk meg az edzésre, például a futó Baji Balázst és Kiss Dánielt, Erdélyi Zsófit és Józsa Gábort, de említhetném a kajakos Kammerer Zoltánt, plusz tartott már órát Rubint Réka is, hiszen a futás mellett aerobik óra is van minden szerdán a klubban. A rendszeres edzések a tavaszi-őszi szakaszban vannak, ezen kívül télen általában havonta egy amolyan extra eseményünk van, amikor exkluzív helyszíneken (Liszt Ferenc repülőtér, Hungaroring) tartunk futórendezvényeket.”Hogy a sztárvendégként meghirdetett Szalai Ádámnak, vagy a csodálatos időnek köszönhető a szerdai futóklub résztvevőinek magas száma (több mint négyszázan voltunk!), nem tudjuk, de nagy eséllyel mindkettőnek. A német Schalke 04 labdarúgó-csapatának magyar válogatott csatára örömmel vállalta a felkérést és csatlakozott a zenére történő bemelegítéshez a számára otthonos közegben, a Margitszigeti Atlétikai Centrum futballpályáján.

A nyújtást követően három csoportra osztottak minket a szervezők, a legtöbben hogy, hogy nem a focista által vezetett haladókhoz csatlakoztak: ők azok, akik 21-22 perc körüli szigetkörös időt tudnak. Mi, a középhaladók kicsivel később indultunk utánuk, míg a kezdők maradtak a MAC rekortán pályáján kisebb iramban körözni. A – nem elírás! – bemelegítésnek szánt 5300 méteres szigetkör és a kötelező nyújtógyakorlatok teljesítése után a Szalai vezette csoport az atlétikai pályán folytatta az edzést, ahol 800, 400 és 200 méteres távokat tett meg különböző iramban. Többször. Az összetartást kiválóan jellemzi, hogy a különböző szintű csoportok rendre megtapsolták a másikat, amikor azok éppen mellettük haladtak el.

Szalai Ádám remekül érezte magát, a We Love Budapestnek elárulta, hogyan telik a nyara futószempontból: „Szinte minden nap lejárok, ha Magyarországon vagyok. Itt lakom a közelben és igyekszem kihasználni ezt a lehetőséget akkor is, ha az időjárás a rosszabbik arcát mutatja. A nyári pihenő alatt maximum egy-másfél hétre állok le teljesen, bő egy hete azonban már futom a köröket - mindez nagyjából egy szinten tartásra elég. Mennyi a szigetköröm? Ebben az időszakban olyan 21 perc körül teljesítem, általában két vagy három kört szoktam lenyomni. A felkészülés kezdetéig a csapat valamennyi tagja kapott edzéstervet (erősítés, futás), utóbbihoz ideális helyszín a Margit-sziget, pláne ilyen jó időben, amikor tele van szép lányokkal, így mindenki örömmel jön futni ide.”