Rendkívüli helyszínbejáráson vettünk részt: a Kempinski Hotel Corvinus Budapest tetőteraszán fűszereskertet telepítettek, hogy ezentúl a lehető legfrissebb zöldekkel ízesíthessék az ÉS Bisztró fogásait. Bár a teraszra a szállóvendégek sem mehetnek fel, most csak erre az alkalomra egy kis bárpulttal készültek, hogy elkápráztassanak minket.

Késő délután merészkedtünk fel a Sziget Eye-ra, mintegy ízelítőképp és már a magasból kiszúrtuk a Kempinski tetőteraszán készülődő óriási séfsapkás alakot - tiszta akciófilmes érzés volt a kerékről figyelni, hogy mire készülnek odaát. Nos, kisvártatva átballagtunk a hotelbe, majd lifttel közelítettük meg a célpontot, ahol Litauszki Zsolt a Baltazár kreatív chefje és Vajna Tamás az ÉS Bisztró szakácsa várt, hogy bemutassák az illatozó veteményest. Az ötlet szuper, a lokáció nem lehet ennél praktikusabb: pár emelet a lifttel, és máris friss és ropogós zöldfűszerekhez juthatnak, mondjuk a Tafelspitz leveshez, vagy éppen a szendvicsbe oltott másához, melyet meg is kóstolhattunk, miközben nem győztünk betelni a látvánnyal.

Mostanság azért jártunk pár rooftopon, a 360 Bar magasságára is ráver a Kempinski terasza, mely egyelőre sajnos nem fogad vendégeket…pedig titokban eljátszottunk a gondolattal, hogy ott szürcsöljük el munka után az első frissítőt.

Reménykedni lehet, addig is megmarad emlékezetünkben a város látképe ebből a perspektívából, és elhoztunk pár fotót, hogy ti se maradjatok le az élményről.