Az Andrássy útról besétálsz a Párizsi Nagyáruház jobb szárnyába, belépsz a liftbe, pár másodperc múlva pedig vagy a napfény, vagy az éjjeli csillogás fogad: lábaid előtt hever egész Budapest. Új névvel, teljesen új koncepcióval startol a 360 Bar, mely nem klasszikus bulihelyszín szeretne lenni, hanem jóval több annál. Délelőtt tízkor nyitnak majd, így reggeli kávéra, vagy a délelőtti meetingre is alkalmas lesz a pazar panorámás helyszín. Este jöhetnek a jobbnál jobb borok, a legszebb naplementék, a helyhez illeszkedő zenék.

A rooftopokon mindig kiváltságos érzés keríti hatalmába az embert, hogy valamilyen véletlen folytán juthatott fel a város tetejére. Itthon nem olyan régen nyíltak az első panorámás helyek, de még közel sincs annyi, mint a többi világvárosban, holott igazán lebilincselő Budapest, a tetőkről figyelve, a nap minden szakában. Szerencsére elindult egy hullám, amely a magasba törne a pincehelyiségek, parkolók, grundok, régi bérházak fölé, közel a kupolákhoz, rejtett tetőkertekhez, a vándorló felhőkhöz.

Tavaly az Andrássy út 39. épületének tetején a budapesti éjszakai élet “puccosabb” vonalához csatlakozó szórakozóhely üzemelt, ahol a látogatóknak nem a tető magassága miatt volt tériszonyuk, inkább a platform cipők emelték őket a csillagokig. Ezzel a “top of the tops” hangulattal szakít a 360 Bar, mely igazi urbánus találkozóhely lesz, nem kevés extra töltettel. A nappali és az éjszakai látvány is lehengerlő, hiper plánban látszik az egész város: az Andrássy út, a a Budai-hegyek, a Parlament, a Dohány utcai Zsinagóga, a Sziget Eye és a Bazilika is. Van egy pont, ahonnan a neoreneszánsz Bazilika kupolája és egyik tornya közé ékelődik a Budai Vár zöldes félgömbje. Még egy lokálpatriótának is jó szórakozás lehet kifürkészni a 360-as körpanoráma fontos pontjait: melyik torony mihez tartozik, hogy kerül a Dohány utca környékére egy feltűnően magas, új építésű ház? Mikor a rooftopon jártunk, éppen egy nagy zivatar ért a budai oldal fölé, mi pedig karba tett kézzel figyeltük a viharfelhőket - ám ezek szerencsére elkerülték az Andrássy utat. Biztos számos "égi játékot" nézünk majd végig a teraszról a nyár folyamán.

A 360 Barban egyszerre hozzávetőlegesen 180 ember tartózkodhat - természetesen ez a szabály az 1885-ben épült, majd azóta számos esetben felújított épület műszaki adottságai miatt alakul így. Mivel a terasz tágas, ez a mennyiségű ember nagyon kényelmesen elfér majd. Dress code-tól nem kell tartanunk, városjáró spárgatalpú lábbeliben és tornacipőben sem kell majd feszengeni odafönt - fontosnak tartják ezt a szabad, urbánus életérzést, amit a hely dizájnelemei is megerősítenek. A Tiba Építész Stúdió vasbeton felületei adottak voltak, szuper harmóniában van az ég kékje a rozsdaszín kortárs formákkal. Régi ládákat használnak majd fel virágkaspóknak (az Anmotan csapat jóvoltából), színes székeken, hamarosan hatalmas napernyők árnyékában chillezhetünk a bár koktélkülönlegességeit kóstolgatva, limonádézva, vagy a széles borválasztékból válogatva. Ott, ahol a Nagyáruház egykori tetőteraszán korcsolyapálya üzemelt és amelyet csak a pesti arisztokrata réteg látogathatott.

Egész nyáron nyitva tart majd a város legmagasabban fekvő tetőterasza, minden nap 10:00-től várják a vendégeket, bisztrós fogásokkal, állandó chill out és downtempo zenékkel, melyeket külön a helyszínre állítanak össze. Csütörtöktől szombatig éjjel 03:00-ig maradhatunk és nagyon sok olyan kreatív programot terveznek, mint például filmvetítések, akusztikus koncertek - Balcony TV mintára - vagy éppen vasárnapi brunchok, a “tökéletes másnap” jegyében. Természetesen a nyitóhétvégéhez képest sok változás lesz még az enteriőrben és a kínálatban is, ezek úgynevezett teszt napok lesznek. Mi biztosan ott leszünk a 360 Bar megnyitásának hétvégéjén.