gasztró

szerkesztés

Angol buszok, lángos és hekk - Dunaparti Megálló

Szerzők

2014. 04. 09. 2:00

A jó időben az egyik legjobb, hogy a Duna is bekapcsolódik a város életébe kiülős helyek formájában: a partok megtelnek büfékkel és székekkel, a levegő pedig az illatok mellett önfeledt izgalommal. A szokásos Római-part és a Kopaszi gát helyett ezúttal másban göndolkoztunk és ellátogattunk a Dunaparti Megállóba, ahol londoni emeletes buszokkal, indusztriális kilátással és a klasszik palacsinta-hekk-sör-lángos kombóval találkoztunk. A fotósunk nem mondott semmit, csak önfeledten dorombolt.

A DunapartiMegálló ötlete 8 évvel ezelőtt, egy pár lépésnyire található irodaház büféjében született meg annak az egyszerű gondolatnak a mentén, hogy a szabadban sokkal jobb limonádézni és dolgozni, mint egy lehangoló irodában. Ez igaz.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A projekt egy kis fa bungalóval indult, ami aztán a jól ismert londoniemeletesbuszokkal egészült ki. Mivel a környéken hiánypótlónak számított egy Duna-parti kiülős hely (meg úgy egyáltalán, bármilyen hely) ezért hamar siker koronázta a kezdeményezést, és a helyiek, kezet fogva a közelben dolgozókkal, elkezdtek ide járni, hogy egy korsó hideg sör mellett fotoszintetizálhassák ki magukat egy megfáradt nap után.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Hamar rákaptak persze a biciklisek is, akiknek mára ez lett az egyik kedvenc pihenőpontjuk. Ez a Duna mentén húzódó bicikliúttal is magyarázható, amely gyors és könnyű megközelítést tesz lehetővé. Ha viszont valaki gyalogosan szeretne jönni, akkor érdemes túlélő-felszereléssel is rákészülni: az ide vezető - szó szerint árkon-bokron vezető - út, politkailag korrektül megfogalmazva, igencsak “vadregényes”. Szóval magas sarkúban és színház előtt, lakkcipőben idetipegni nem ajánlott - cserébe a fáradozásokért viszont egy elég szuper élményben lehet részünk.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A Dunaparti Megálló a szokásos vízparti választékkal operál: van palacsinta, sültkrumpli, hekk (30 Ft/dkg), hideg, csapolt Budweiser (420 Ft) és lángos (260Ft). Ez utóbbiból lehengerlő a választék, a klasszikus sima és fokhagymás verzió mellett van virslis, bolognais, káposztás, vagy például az éppen szezonális medvehagymás - de amúgy nagyjából bármit megcsinálnak, amit kér az ember. A lángosról még annyit, hogy ugyanez a csapat csinálja Albertfalván a villamos kocsiszínnél található lángosost, amivel már év lángosa címet is nyertek.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Ételben az idei extra az lesz, hogy nyílik egy faház, ahol hamburgerek és különböző grill dolgok lesznek. Az ételek mindegyike igen jól csúszik egy házi szörp (190 Ft/3dl), egy jegeskávé, vagy egy házi limonádé kíséretében. Az sem elhanyagolható, hogy a gasztroélmények közepette bámulhatjuk a Csepel Művek indusztriál vonalait is, ami nekünk speciel nagyon tetszett, ráadásul biztosra vesszük, hogy éjjel még látványosabb.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Ami a kikapcsolódás részét illeti, nos, itt minden korosztály megtalálja a szórakozást: a gyerekeknek van játszótér, a relaxálni vágyóknak egy napernyős-pihenőszékesplázs, lehet obégatni a buszok tetejéről, plusz akad olykor élőzene (gitáros, vagy blues) is. Ja, és az egész 100%-ban kutyabarát. Mi kell még?

Dunaparti Megálló +36 20 440 6424
FacebookHunyadi János út 162, Budapest 1116

Hasonló tartalmak

Admin mode