Régi kedvencünk, és most nektek is bemutatjuk a Marvelosát, a Lánchíd utcában megbújó romantikus kis éttermet, ami már hatodik éve üzemel, és a Várkert Bazár felújítása kapcsán a környékre látogatók új kedvence lehet. Reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes, azoknak ajánljuk, akik szeretnének kiszakadni a napi mókuskerékből, és egy kicsit hátradőlni, akár csak egy órácskára is.

A Marvelosa a város egyik legszebb pontján található, szép időben a franciás hangulatú kis teraszról élvezhetjük a dunai panorámát és egyebek mellett a szerintünk Budapest egyik legfinomabb túrógombócát. A háború előtt itt üzemelő Horvát vendéglő helységét 2005-ben vette meg a jelenlegi tulajdonos, Ági néni és családja. Az éttermet hat éve nyitották meg, rendbehozták a családi örökségből fennmaradt régi bútorokat, kissé átstrukturálták a teret, megtalálták azokat a szakácsokat, akikkel azóta is együtt dolgoznak, és megnyitották a nemrég megújult Várkert Bazár melletti Marvelosát.

A kultúra jelenléte nagyon fontos, imádjuk a művészeteket, legyen szó festészetről, grafikáról, szobrászatról, fotóról, színházról vagy éppen zenéről – meséli Ági néni, akinek a lánya maga is festőművész, az étterem falait például az ő művei díszítik.

Az asztalokat nem számmal különböztetik meg egymástól, hanem művészek neveivel, olyanokkal, akik a tulajdonosnak és a családnak valamiért kedvesek, például van Gulácsy, Szinyei, Rippl-Rónai, Munkácsy, Monet, vagy éppen Ybl névre keresztelt asztal is. A művésznevek az étlapon is visszaköszönnek: valamilyen étel formájában találkozhatunk például Örkénnyel, Vaszaryval, Cézanne-nal, netán Gauginnel. A konyhára jellemző a hagyománytisztelet, házias ízeket kóstolhatunk leginkább.

Az étlap szezonális, de azért vannak örök kedvencek, a miénk például a „Jusztika” túrógombóc, ami Ági néni nagymamája után kapta a nevét. A vendégek egyik nagy favoritja az igazi házi, aranyló húsleves, amit grízgaluskával, netán májgombóccal is lehet kérni.

Minden pénteken zongoraestet tartanak, élvezhetjük a zenét és a kilátást egy pohár Vaszary-borral a kezünkben. Alkalmanként rendeznek színvacsorákat is, mindig egy másik színhez kötik az ételeket, az aranysárgától egészen a bíborig. Ha nem zongoraszó, akkor egész biztosan Ági néni kedvenc zenéi szólnak, olasz slágerek, spanyol melódiák, de leggyakrabban francia sanzonok. Hétfő kivételével nyitva tartanak, bár néha bizonytalan és Ági néni hangulatától függ, ezért érdemes előre tájékozódnunk.