Tavaly a közösségi oldalak segítségével lett pillanatok alatt népszerű a Budapest Voices által áthangszerelt, újragondolt 2003-as Tankcsapda szám, az Adjon az ég, a cappella verzióban. Március 28-án az A38 hajón adnak nagyszabású, minden bizonnyal telt házas koncertet. Warnusz Zsuzsa művészeti vezető mesélt nekünk a Budapest Voices terveiről.

Az “a capella” nevét a templomi énekekről kapta, s a zenekari kíséret nélküli szóló vagy kóruséneklést jelöli. Nagy fába vágja a fejszéjét, aki ily módon szeretne szórakoztatni, zenélni, mert sokkal nagyobb a hibalehetőség, mint instrumentális alapokkal. Nincs, ami korrigálja az élő ének esetleges hiányosságait. Így egy lenyűgöző a cappella koncert élménye is teljesen más, nagyobb a respekt a fellépők felé. Hogy lehetnek ilyen pontosak? Hogyan képesek biztonságot adó alapok nélkül játszani a hangjukkal? A Budapest Voicesnál 12 énekes esetenként 12 szólamot visz, tehát emberfeletti koncentráció szükséges egy-egy dal interpretálásához. A Budapest Voices minden tagja figyelemre méltó zenei múlttal rendelkezik, pályafutásuk metszéspontjában pedig a Kőbányai Zenei Stúdió áll: sokan végeztek a több mint 15 éve működő zenesuliban, vannak a kórusban jelenlegi tanulók és tanárok is.

“A tavalyi sikeres debütálásunk óta még csak egy kis idő telt el, mégis szerencsére nagy érdeklődés kíséri a munkánkat. Az új, háromszámos kislemezünk anyaga már az összes online zenei áruházból megvásárolható. Első “gyermekünk”, a Tankcsapda: Adjon az ég, a Quimby: Autó egy szerpentinen és a Kispál és a Borz: De szeretnék című slágerek Budapest Voices-os verziói. Az A38 hajós, március 28-i koncertünkre pedig rohamtempóban fogynak a jegyek. Azt hiszem, ez nagy elismerés, pláne, hogy hivatalosan március közepén leszünk egy évesek” - mondta Warnusz Zsuzsa művészeti vezető, aki akár az Emil.RuleZ!-ből is ismerős lehet, hiszen zongorázott és vokálozott is Hajós András alter jazz zenekarában.
Nemcsak zenéjük, ötleteik és rövid idő alatt elért népszerűségük példaértékű, hanem rajongóikkal való kapcsolattartásuk is: a Facebookon folyamatosan tájékoztatjákkövetőiket az újdonságokról, megjelenésekről, sőt kérdésekkel is bombázzák olykor az érdeklődőket.

“Fontos nagyon a közösségi oldalakon való jelenlét: itt tudunk visszajelzést kapni a közönségünktől, s itt lehet sok új információt megtudni rólunk. Eleve a YouTube segítségével lettünk népszerűek, hálásak vagyunk a világhálónak.”

A március végi koncerten 14 dalt hallhat majd a közönség, melyek közül 8-9 track már publikus. “Lesz köztük Subscribe, Kowalsky meg a Vega, Belmondo, PASO és Magashegyi Underground átirat is, és a koncertet megelőző hetekben még három új videót szeretnénk publikálni, a meglévő három mellé. Így juthat el a zenénk a legtöbb emberhez és így lesz még népesebb a hallgatótáborunk. A jó idő beköszöntével biztosan fellépünk majd több fesztiválon is.”Nos igen, az A38 után mi is szívesen dülöngélnénk már fűben ülve, gyöngyöző fröccsel a kézben a jobbnál jobb feldolgozásokra, ahol remélhetőleg
G-dúrba' zúgnak majd a fákon a kabócák.