Azt mondják, két dolog kell egy új vállalkozás elindításához: erős elhatározás és pontosan kidolgozott tervek. Az Angdalgo Deli ötletgazdája rajong Spanyolországért és legfőképpen a spanyol konyháért - ez ihlette a kezdeti terveket, majd rövid időn belül kiforrt a végleges koncepció. Innen már csak pár lépés vezetett addig a pontig , hogy megnyílt Budapest első spanyol élelmiszerbolt - kávézó kombója.

A polcokon kiváló minőségű spanyol termékek sorakoznak. Néhány közülük Camarles, Tarragonaból, kis családi vállalkozásoktól származnak, ahol csak a legjobbak legjobbját árulják; például Bancals de Camarles olíva olajat és Queso Perfecti sajtot. Olyan minőségi borokat is találhatunk, mint a Rioja vagy Protos, és persze ibéricos: jamón, lomo and salchichón.

A Mercadona, Spanyolország leghíresebb szupermarket-láncának saját márkája is megtalálható az Andalgo Deliben. Ez vicces, mivel szinte csak a külföndön élő spanyolok tudják igazán, hogy milyen fontosak ezek az olcsó, remek minőségű termékek a mindennapokban. Így talán csak ők rezznek meg, ha eláruljuk Hacendado termékeit is kínálja az apró üzlet!

Nocilla csokoládékrém, avagy a Nutella, csak sokkal addiktívabb, spanyol változata egy igazi nemzeti kincs az édesszájúak számára. Az argentín verzió, a dulce de leche, szintén kapható itt (palacsintákhoz tökéletes). Figyelem! Ezt tényleg csak hosszútávú elköteleződésre is hajlandó vásárlóknak ajánljuk!

Az üditő részlegen olyan italokból válogathatunk, mint a Don Dimón sangria, cava Freixenet, cervezas Estrella Damm és San Miguel vagy Trina - amire külföldön rálelni igazi ritkaság-; valamint Lanjarón és Vichy Catalán ásványvizet is rejt az italos részleg.

Más érdekes termékek:

  • Fűszerek: spanyol paprika, babér, sárfrány, és így tovább.
  • Turrones.
  • Valor csokoládé.
  • Patés Casa Tarradellas.
  • Crema catalana
Az Andalgo Deli kávézó is egyben, sőt a szokásos termékeken felül forró csokoládés churrost is kóstolhatunk itt.

Az ambíciózus tervekből ítélve az Andalgo szép jövő elé néz: hamarosan új spanyol termékek érkeznek, valamint nyílni fog egy webshop is, ami a vidéken élőknek is lehetőséget ad az említett ízek kipróbálására. A budapestiek pedig akár egy-egy delis tapasz partyn is résztvehetnek!