Egy hely, amely szakít a sematikus budapesti bisztrók, kávézók, romkocsmák hangulatával és talán szellemiségével is. Sok tervezés, átvirrasztott éjszaka, még több kreativitás és szépérzék egyvelege lett a festékszag helyett levendulaillatban úszó kis nyugalomsziget.

Elenyésző az olyan vendéglátóhely jelenleg a városban, ahol nem kimustrált moziszékeken vagy elnyűtt tonetteken ücsöröghetünk, ezért üdítő belépni egy olyan helyre, amely merőben más, mint a többi. Kezdjük ott, hogy amikor még csak a “hamarosan nyitunk” tábla figyelt az üvegajtóról, már akkor beleszerettünk a Vintage Gardenbe, amelyről első blikkre azt hittük, hogy dizájnbolt.

A belső tér kicsit olyan, mintha Provence-ban lennél, de Párizs szeleburdisága és bisztrókultúrája is felsejlik. A lényeget a részletekben keresd: az utolsó bútorkallantyúig minden passzol a stílushoz. Nincs semmi, amitől túllihegett, túl romantikus giccsparádénak éreznéd a helyet.

Fehér fafelületek és virágok dominálnak majd a 100 négyzetméteres teraszon, de fűszerkertet is terveznek, szóval, ha valakinek kevés lesz a bazsalikom a salátájában, akkor bátran téphet repetát.

A családi vállalkozás már jó ideje a vintage és “shabby chic” (sílusirányzat) témában mozog.

2007 óta üzemeltnek vintage virágüzletet, a Laura Virágot. A csöppnyi kis virágkötészet a Király utca fekete lyuka, hiszen aki oda belép, annak megszűnik a tér-idő kontinuum. Az atmoszférát és a sok pozitív visszajelzést gyúrták egybe, hogy nyissanak egy olyan helyet, ahol a vendégek végre maradhatnak, fogyaszthatnak és időt tölthetnek a virágok válogatásán kívül.

A virágbolt miatt az

esküvők terén

is profik az ötletgazdák, ezért a Vintage Gardenbenesküvők celebrálását

szintén vállalják majd. Kis kerti boltívvel, masnis székekkel, csupaszív vendéglátással. Sőt az üzlet fölött

hamarosan nyíló apartman a násznépet is képes majd befogadni.

Ami a menüt illeti: nem csak kemencés lángosokat, salátákat és mennyei sütiket kínálnak. A “candy bar” rendszer mellett

először csak hidegkonyhára gondoltak, de észrevétlenül belopta magát a konyhába a kacsacomb és a tigrisrák is. Egy pillanatig sem csodáljuk, hogy elkapta a őket a hév, annyira inspiratív a légkör.

Csillogó szemmel várjuk mi is a kora nyári pesti délelőttöket, mikor ropogós napi sajtóval dőlünk hátra a teraszon, egy tökéletes croissant és latte társaságában. A vintage hangulatú kávéfőző gép már alig várja, hogy “begőzöljön” a sok megrendelésől.