Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

éjszakai élet

szerkesztés

Hamarosan nyit a Budapest Park

Szerzők

  • Dezse Balázs

2014. 03. 11. 1:00

Idén harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Budapest Park. A nyitóhétvégén olyan hazai nagyágyúkkal kezd, mint a KISCSILLAG (április 25. péntek) és a Parkban újra aktivizálódó 30Y (április 26. szombat). 

A hazai zenei élet színe-java képviselteti magát idén is a BudapestPark színpadain. Hogy csak az első 3 hét fellépőit említsük meg: április 30-án Copy Con, május 2-án Bikini, május 3-án az Alvin és a Mókusok, május 8-án Belga, május 9 -10-én Final Festival (Nemzetközi Diákfesztivál): Pendulum (UK) (+ további fellépők hamarosan), május 15-én az Ocho Macho, május 17-én a Ghymes ad koncertet, valamint május 23-án a Punnany Massif lép fel sokadszor a nagyszínpadon.

Fotó: Budapest Park

Folytatva az előző évek hagyományát, idén is a sokszínűség, a minőség és a nagy formátum jellemzi a külföldi fellépők névsorát: Május elsején azt az Emír Kusturicát és a No Smoking Orchestra-t (SRB) köszönthetjük a nagyszínpadon, akik mesterien keverik az ethno és punk-rock stílusokat és akiknek koncertje a Macskajaj című film világába varázsol minket. Május 14-én az az amerikai Everlast lesz a vendégünk, aki oly sikeresen keveri a rap-et és az akusztikus rockot. Június 14-én, a Gogol Bordello (USA) Kelet Manhattenből érkezik hazánkba, hogy sajátságos cigány-punk zenéjükkel és új albumukkal (Pura Vida Conspiracy) hozzák el nekünk azt a színes zenei kavalkádot, amit csak ők tudnak a BudapestPark színpadára varázsolni.

Június 16-án, az Aerodome Festivalon olyan együttesek lépnek fel, mint a Limp Bizkit, akikről elég annyit elmondani, hogy eddig 31 millió lemezt adtak el. De itt lesz a Magyarországra először látogató zenész, filmrendező, producer, az őrült zseni, Rob Zombie, valamint a trash-metal műfaj megkerülhetelen csapata, a Megadeth. Ezen a kultikus rendezvényen három olyan show várható, ami külön-külön is eseményszámba megy, de így ötvözve verhetetlen és kihagyhatatlan program lesz. Június 17-én, a Massachusetts-i kelta punk banda, a Dropkick Murphys (USA) fogja megőrjíteni az erre a napra biztosan zöld színbe boruló budapesti közönséget. Július 1-én, a Protest The Hero (CAN), az a progresszív metál banda lép fel, aki avantgard megoldásaival mindig ígér valami váratlant a színpadon.

Július 22-én, azt a Sick Of It All-t (USA) láthatja a közönség, aki 1986 óta megállás nélkül tartják lázban és formában a hardcore zene iránt rajongókat. Július 26-án, a Dream Theater (USA) rázza fel a Budapest Park közönségét, akik remélhetőleg a szintén progresszív metált játszó Protest the Hero koncert után, újból nyitott fülekkel és nagy várakozással néznek elébe ennek a koncertnek.

Július 29-én egy igazi nőt láthatunk a színpadon. Ő nem más, mint Joss Stone (UK) soul énekes, dalszerző és színésznő, aki meghódította mind az angol, mind az amerikai toplistákat. (A zenekarok névsora folyamatosan bővül és nem csak ilyen „nehéz fiúkkal”. A szinesség és a sokszínűség, ami magára a Parkra is jellemző, megjelenik majd a zenei kínálatunkban is.

2014-ben a Budapest Park tervei között az is szerepel, hogy még több, még színvonalasabb külföldi együttessel lepje meg közönségét. Olyan zenekarokat hívunk meg, akik méltán keltik fel Budapest, az ország figyelmét. Mindezekkel a Budapest Park egy olyan nagy kaliberű hellyé válik, amely jóval túlnő a klubhelyszíneken, és a Sportaréna méretű koncerthelyszínek nyomdokaiba lép.

A Budapest Park idén új arculatot kap. Egyedi, a valóságtól elrugaszkodott világ épül föl a kreatív anyagokon. A világ egyes elemei külön és egyben is megjelennek a szezon során, egységes, de mégis nagyon változatos kommunikációt biztosítva a márka számára.

A vizuális és verbális stratégia célja, hogy átadja a hely sokszínűségét és azt a felszabadult érzést, amit az ember csak egy 5 hónapig tartó fesztiválon élhet át, ahol bármi megtörténhet. Az új szlogen is ezt szolgálja: „Hagyd kint a valóságot!”

Nem csak arculatában, hanem tartalmában is megújul a Park. Arra törekszik, hogy ne „csak” éjszakai szórakozóhely legyen, hanem ennél jóval összetettebb, tartalmasabb és sokszínűbb legyen Európa legnagyobb, egész nyáron nyitva tartó szabadtéri kulturális tere. A Budapest Park az idei image-váltással egy új, mesésebb, varázslatosabb arcát fogja megmutatni a közönségének. Olyan hely lesz, ahol az idelátogató a Park minden sarkában talál majd valami érdekességet. Nagyszabású, monumentális színpadképet tervez, amely újszerű kialakításával, fényeivel meghatározó eleme lesz az egész szezonnak. Újdonság lesz az ingyenes SportKert, ahol az asztaltársaságok az idei év Futball Világbajnokságát illetve a Vizilabda Európa Bajnokságát nézhetik meg óriási LED kivetítőn. Átalakul és megújul, illetve nevet is vált a PopArt elektronikus zenei helyszín, amely egy komoly budapesti klubhelyszínné válik a legnevesebb magyarországi Dj fellépőkkel.

A Budapest Park zenei helyszínei mellett zöldfelületei is megújulnak, a Domb új dizájnt kap, és a bejárat melletti Pihenőkert is újra bezöldül, tréfás kertészeti installációkkal és LandArtos megoldásokkal gyarapszik, így a horgolt pulcsit kapott fák mellett, a színes lampionok alatt a babzsákokon és csíkos függőágyakon lehet majd kipihenni a bulizás fáradalmait. A sok megújult helyszín mellett a Park összművészeti funkciója is bővül, a Bunker Kortárs Galéria mellett lesznek a Park területén szétszórva, kültéren is nagyméretű műtárgyak és kinetikus szobrok, bálványok, kapuk és érdekes interaktív installációk, illetve az esték folyamán mindig fogunk találkozni valamilyen érdekes performansszal, előadással, utcaszínházzal.

Hasonló tartalmak

Admin mode