Alaphangulatát tekintve a '60-as évek Olaszországát idézi a Je Suis Belle 2014-es tavaszi/nyári kollekciója. Leheletkönnyű anyagokkal, halvány pasztell színekkel készülnek a forró városi napokra.

Dolce far niente - olasz frazeológia, ami a mediterrán nép sajátos életstílusára, mentalitására utal. Nekik mindig minden ráér, szeretik az örömöket maximálisan megélni, legyen az egy étkezés, vagy maga a nagybetűs olasz divat. A Je Suis Belle most ebbe a kellemes szellemiségbe és hangulatba helyezkedett bele az új kollekció készítésekor. A közelmúlt itáliai utazásaiból felvillanó élmények, a semmittevés nyugalma, a mediterrán nappalok forrósága, a tenger és a nyári napok élvezete határozzák meg az új modelleket. Az élmények töredékei a kontrasztos anyaghasználatban, a szabásvonalainak osztottságában, rétegzettségében is megjelennek.

Nem csak az olasz nyomvonalon haladtak a tervezők, erősen ellentétes pólusból is merítettek: a törzsi társadalmak puritán kelméinek jellegzetességeit is megtaláljuk a tavaszi/nyári kollekcióban. Az olasz luxus és a törzsi egyszerűség - frappáns párosítás. A meglepő fúzió, az új harmóniák keresése egyrészt a sziluettekkel való játékban és szokatlan dekonstrukciókban ölt testet, másrészt gyöngyök használatában: a gyöngy kontrasztban áll a hozzá válogatott anyagok egyszerűségével, sportos fazonokkal, egyszerű formákból komponált lepelszerű sziluettekkel.
A most nagyon menő printelt képeket sem hagyták ki a kánikularuhák tervezésénél, amihez Perlaki Márton, New Yorkban élő magyar fotós képeit hívták segítségül. A békét szimbolizáló galambok mellett vicsorgó kutyák is megjelennek az anyagokon, ezzel is erősítvén az említett ellentéteket. A ballonvászonselyemorganza anyagok miatt a forró városi betonból áradó meleget is el lehet viselni, akár biciklin ülve, a munkába tekerve is. Csak tartanánk már ott, és köszönne el végre a szürke égbolt, hogy felkaphassuk a pasztell Je Suis Belle finomságokat...