A street food műfajt már nem kell bemutatnunk, hiszen hétről hétre beszámolunk egy-egy új egységről, ötletről. Abban megegyezhetünk, hogy a saját nemzeti „utcai ételünk” maximum a lángos lehet, de még nem rukkoltunk elő sok alternatívával. Ezen a vonalon elindulva, ám közben sokkal nagyobb szabásút vállalkozást megvalósítva elkészült a Karaván. 10 kioszkkal indítanak, a Szimpla szomszédságában.

Csütörtökönként vesszük észre, hogy a VII. kerület gyakorlatilag hónapról hónapra új szegleteit mutatja meg, a vendéglátóhelyek megtöltik az eddig csendes keresztutcákat is. Tudjuk, hogy a Király utca reneszánsza előtt a Kazinczy volt a legintenzívebb, ám a Rákóczi úthoz közelebb fekvő része mostohán a turisták kezére került. Kvázi divat lett fújolni a 10 éves Szimplára és csak a vasárnapi piacra kijárni, közben pedig azt az igét hirdetni, hogy az már nem a mi pénztárcánkra lett szabva, mert a csaposok is angolul szólnak vissza. A sok Kazinczy utcai emlék, a kisebb itatók, a tavaszi/nyári rendezvények mégis sokszor ide vezetnek minket. Most, pedig lesz egy újabb indok, hogy újra besétáljunk ebbe a passzusba is.

A Karaván történetének kezdetén csupán egy lángosos lett volna egy kisebb parkolóudvarban, ám az események áthúzták az ötletgazda számításait. A parkolósok egyetlen lángosos miatt nem szívesen adták volna oda a két állandó parkolóhelyet. Azt mondták, ha az egész udvart kibérlik, szívesen beszélgetnek a továbbiakról. Elindult az ötletelés és a háromfősre duzzadó kreatív csapat azon kapta magát, hogy nem ők keresgélnek vendéglátósokat a leendő udvarba, hanem azok keresik fel őket, és sokszor visszakozni kell, mert elfogyott a hely.

Elsőként az udvar utcához közelebb eső frontját nyitják meg: sátras, fűtött, fesztiválhangulatú street food udvart csináltak, 10 szereplővel. A későbbiekben a most elkerített, nagyobb hátsó rész közösségi kertként működik majd, miközben a csillagos ég alatt fogyaszthatjuk a burgereket, lángosokat.

A szereplők közismert és szeretett vendéglátóhelyek (van köztük olyan is, mely eddig csak fesztiválokon, street food bemutatókon vett részt). Ilyen például a Berlin Canteen, a Paneer, a Le crépe, a Pasta Station, a Mangalica és társa, a , a Vespresso, a , egy bár, mely forró italokkal és a klasszikusokkal készül, és az ötlet első fecskéje, a Lángos Máshogy. Látszik a felsorolásból, hogy mind a 10 egység más műfajt képvisel.

Végre, a külföldi példákra válaszul Budapesten is megjelenik egy „food court”. Köszönhetően közvetve a jégszívű parkolósoknak. Állunk elébe!