A budapesti életforma része a fürdőzés: mivel nagy a választék, mindenki eldöntheti, hogy melyik fürdő elhelyezkedése, mérete, árszabása fekszik neki leginkább. A ferencvárosi mellékutcában található Dandár nemcsak családias, hanem az egyik legolcsóbb is; mostantól pedig a gyógyvíz és a masszázs mellett az új szauna, a gőz és a kinti medencék jótékony hatását is élvezhetjük.

A fürdő 1930-ban épült a ma már viszonylag ismeretlen K. Császár Ferenc tervei alapján. A homlokzatot a téglaarchitektúra és az art déco jegyek teszik teljesen egyedivé, utóbbiakat a belső térben is felfedezhetjük.

Az épületre egyébként egyfajta kettősség jellemző, amit egyszerre határoz meg a harmincas évek formanyelve a díszítésben vagy a medencét határoló fal finom ívében, a hetvenes évekbeli felújítás apró piros és bordó mozaikcsempéi, öltözőszekrényei és jellegzetes színei, valamint az elmúlt egy-két évben lezajlott felújítások eredményeként megújult belső tér. Izgalmas kaland egy dizájnőrültnek - ha már egyszer itt a Design Hét.

A felújítás leglátványosabb eredménye a korábban kihasználatlan, zárt belső udvar beépítése; így a nyári időszakban is érdemes lesz a fürdőbe jönni. A parkosított kis udvar közepén két, vízforgatóval, pezsgőfürdővel, nyakzuhannyal, hát- és derékjettel ellátott wellnessmedence található, amelyekből nem hiányozhat a máshol már védjegynek számító sakktábla sem.

A korábban szintén kihasználatlan pincében új szauna, gőzkamra, jéggép, merülő medence és pihenő rész kapott helyet, valamint megnyitott a korábban hiányzó büfé, ahol többek között kapható a szomszédban gyártott Unicum is.

A fürdő egyébként is baráti árai mellett mindössze 700 forintot kell fizetni a teljes wellness-részleg használatáért, de nagyon érdemes odafigyelni az egyéb kedvezményekre is.
Aki egy csendes, baráti beszélgetéshez alkalmas fürdőt keres, annak a Dandár ideális választásnak tűnik. Utána pedig akár be is nézhetünk a szomszédos Zwack Múzeumba.