Azt hittük, hogy egy fontos filmes párhuzamról maradtunk le, és sokat pörgettük, hogy Bonnie & Clyde, Batman & Robin, Bella & Edward után vajon ki volt Sophie & Ben? Erre a kérdésre is választ kaptunk, valamint megkóstoltuk az embert próbáló burgereket, a pulled pork szendvicset és az angol kalácspudingot is. Érdemes volt.

Az olyan bisztró, ahol van vállalható burger, megszokott. Bisztró, ahol nincs velőtrázó basszus és van egész jó burger, szintén van pár. Bisztró, ahol kellemes zene szól, nagyon rendben vannak a burgerek és még családbarát is a kialakítása, valamiért nincs túl sok. A számtalan belvárosi hely ezt a “plusz opciót” kihagyja, nincsenek berendezkedve arra, hogy valaki esetleg gyerekkel érkezik. Nem úgy a régen Varieté néven ismert, mára már Sophie & Ben Bistro néven futó új hely, melynek a neve nem filmes megfejtés, hanem annál sokkal aranyosabb történet. Az élet úgy hozta, hogy a két tulajdonos barátsága a szülőszobán kezdődött, ahol feleségeik egy napon, egy óra eltéréssel, egyazon kórházban hozták világra gyermekeiket: Sophie-t és Bent. Adott volt, hogy vállalkozásuk a gyerekekről kapja majd a nevét és gyerekbarát helyként vonulnak be a köztudatba. A bisztró hátsó részében egy komplett játszósarkot találunk.

A helyzet az, hogy úgynevezett “tesztüzemmódban” üzemelnek még, ami annyit tesz, hogy például az enteriőrben bőven lesznek még változtatások. A konyha viszont teljes gőzzel működik, ezért mindenképpen meg akartuk látogatni őket. Az üzlettér bár nem végleges még, de így is kellemes; egy pillanatig sem éreztük, hogy félkész díszletek között fogunk ebédelni. A modernebb kiegészítőket majd egy kicsit eklektikusabb bútorok és tárgyak váltják fel, néhány különlegesség már érkezett is az artKRAFT-ból. A pult jelenleg a vendégek firkáival teli, ami szintén változni fog, de így is olvasni pár mókás hozzászólást, illetve néhány szalonspiccesen elkövetett rajz is kivehető.

Az üzletpolitika szimpatikus, elérhető áron szeretnének minőségi ételeket kínálni, legyen az akár napi menüs ajánlat, (2 fogás 1490 forint, 3 fogás 1790 forint) vagy egy óriási burger. (1290 forinttól 2790 forintig) Mindemellett pedig a klasszikus, nemesebb értelemben vett vendéglátás alapelveit szeretnék követni, barátságos csapattal, a vendégek igényeit felmérve. A heti menü mindig változik és találunk világkonyhás fogásokat is, de a fókusz főleg a burgereken és a 12 órán keresztül sütött “pulled pork”sertéshúsos szendvicseken van, hiszen a Varieté bejáratott kedvenc szendvicsei és a séf úr is maradt az új helyen. Továbbiakban a steak vonalra is szeretnének ráerősíteni, így érkeznek a nagyon jó minőségű ausztrál, uruguayi és argentin húsok.

Elég széles a választék hamburgerekből és nyilván nem a klasszikus, vagy a sima sajtos verziókra próbáltunk rá, hanem az izgalmasabbakra, jelen esetben Juicy Lucyra (2090 forint simán, 2590 forint körettel) esett a választásunk, mely a házilag készített császárzsemle formátumú buciba halmozott saláta, paradicsom, uborkás-lila hagymás relish, füstös majonéz és a 220 grammos, forró, olvadó cheddarral megtöltött marhahúspogácsa. Igen, legalább annyira durván jó az íze, mint amennyire brutálisan hangzik a sajttal tuningolt marhahús. A kulturált elfogyasztást viszont bőven el lehet felejteni, mert jut a szószból mindenhová, ezt pedig sosem bánjuk. Lucy tényleg szaftosra sikeredett. Ahogy a pulled pork szendvics is, melyből a Philadelphia változatot kóstoltuk meg (1590 forint simán, 2090 forint körettel). Az oldalán megnyugtatóan csorgott a narancsszín cheddar, fogyasztáskor pedig rájöttünk, hogy a burger is több mint korrekt volt, de talán a Georgia államból származó omlós sertéshúsos szendvics még nagyobb nyomot hagyott bennünk. Mindezt egyébként csónakburgonyával és coleslaw salátával fejelik meg,  ez a “menü” opció, de önmagában is kérhetjük a szendvicseket, mert úgy is simán megfelelnek egy főétkezésnek. Egy egész napra…méretükből fakadóan.

Bár a bucik kalapját javarészt meghagytuk, két desszertet még legyűrtünk, mivel erősen ajánlották nekünk az angol kalácspudingot (890 forint) és a karamellás pekándiós brownie-t (890 forint). Nem voltak túlbonyolítva, nem kaptunk cukorsokkot, egyszerűen csak jól zártuk le a délutánt. Vissza fogunk térni hozzájuk, mihamarabb.