Van a Szívek szállodája című, inkább csajos, mint pasis sorozat, mely egy képzeletbeli kisvárosban, Stars Hollowban játszódik. Igazi mesebeli hely ez, ahol titokban mindenki élni szeretne. Kedves, barátságos emberek mellett különc figurák gyűjtőhelye, akik szinte hetente szerveznek valamilyen fesztivált. Az Angyalföldi úton található NoGlu cukrászdába lépve olyan érzésünk volt, mintha itt járnánk, és nem csak a hely hangulata, hanem az alkalmanként megrendezett tematikus fesztiválok miatt is.

A Gilmore-lányok is beülnének ideNem elírás, tényleg szerveznek ilyeneket a NoGluban. Ősz lévén szőlőre kihegyezett napokat tartottak a közelmúltban; a betérő vendégeket szőlős gyümölcskosárka, szőlős rétes és macaron várta, de rendeztek már gyereknapot arcfestéssel és csillámtetkókkal, vagy nyárzáró fagyibúcsúztatót kedvezményes nyalnivalókkal. A tematikus napok közül kiemelkedett a nyugdíjasok, és a szerelmesek napja, valamint a rétesfesztivál - utóbbi rendezvényen 60-70 fajta rétesből lehetett kóstolót kapni. A következő esemény középpontjában a gesztenye lesz, úgyhogy eme csemege kedvelői mindenképpen látogassanak el ide néhány hét múlva.

A májusban nyitott, akkor még fagylaltra specializálódott üzletben kb. 40-féle, közte laktóz-, tej-, tojás- és gluténmentes, nyírfacukros készítményt lehet kapni. Természetesen a kevésbé érzékeny szervezetű édesszájúak is találnak a hasuknak valót a hagyományos alapanyagokból készült édességek között. A finomságok egyébként nem itteni műhelyben készülnek, hanem négy különböző helyről érkeznek összesen tíz beszállító által.

Viszonylagos újdonságként megjelentek a pultban a torták, és ahogy Kenderesi Nikolett üzletvezető fogalmazott: „egyetlen kérésre se mondanak nemet”, vagyis felvesznek rendelést a Miki egér fejű tortától kezdve a mozdonyon át a katicabogárig.Szilvapálinka a macaronban

A visszajelzések alapján készült népszerűségi listát jelenleg a sütemények mellett a muffinok vezetik. Méretben és „laktatásban” elég jól teljesítenek, tehát egy ereje teljében lévő férfinak is kielégítő reggelit tudnak nyújtani. Szintén kedvencnek számítanak a macaronok: hamarosan új ízek (áfonyás joghurt!) érkeznek az üzletbe. Különleges ízkombinációból azért a jelenlegi kínálatot tekintve sincs ok a panaszra, ott jártunkkor kóstoltunk például szilvapálinkás(!) csokis macaront – nem kell megijedni, nincs benne annyi alkohol, hogy többletfogyasztás esetén kimutatná a munkahelyi szonda.

Szintén a meglepő kategóriába sorolandó a 13 féle - Mokambo típusú - kávé között megtalálható epres szirupos. Kipróbálásakor nyugodtan megspórolhatjuk a cukrot, mert önmagában is elég édes az itóka és elsőre kicsit furcsa élményt nyújt.

Ha már az italoknál tartunk, kaphatóak Tamás szörpök háromféle ízben, valamint hozzáadott anyagok nélkül készült 100%-os gyümölcslevek. Ezek alapja minden esetben az alma, melyek céklával, homoktövissel, áfonyával, ribizlivel, és répával vannak alkalmaként felturbózva. A tél közeledtével nyilván nem maradhat ki a forró csoki sem, melyből jelenleg ötfélét csapolnak, Karácsony környékén kiegészül a választék mézeskalácsos és fahéjas ízesítéssel.Őszi hangulatú sütizések

A gyerkőcök leginkább a nyírfacukros nyalókák és a pálcikás figurás (tappancs, disznó, teknős, monoszkóp) csokik miatt nyúzzák a szülőket, a felnőttek a Graham lisztből készült rétesek és a sütemények láttán csábulnak el gyakran. Mi is megtettük például a kajszibarackos mascarponés, illetve a Toffifee-szelet láttán, mindkét sütemény jeles osztályzatot kapott.

Nem szóltunk még a „stars hollow-s” hangulatot jelentő dekorációkról. A nyár után ősziszínekben pompázik az üzlet most, falevelek és sündisznófigurák dobják fel a falat, novembertől pedig igazi adventi feeling várható. Fenyőfát állítanak ide, amelynek nem csak dekorációs szerepe lesz, hanem a ráakasztott cetlik ilyen-olyan nyereményeket rejtenek majd.

A legkényesebb és sokakat érdeklő részhez érkeztünk, az árakhoz. Mivel az üzlet viszonylag távol esik a városközponttól, ezért a pénztárcánkat nem fosztja ki teljesen egy-egy vásárlás. A vezetőség gondolt a környező lakótelepen élőkre, így nem akart magas árakkal dolgozni. És valóban, egy átlagos szelet tortáért/sütiért elkért 3-400 forint közti összeg egyáltalán nem tűnik vészesnek.NoGlu
Cím:

1134 Budapest, Angyalföldi út 24/b.,

Update: 1024 Budapest, Fény utca 2.
Nyitva tartás:Hétfő-péntek: 11:00-19:00 Szombat: 11:00-16:00
Weboldal