Amikor éppen 10 évvel ezelőtt bemutatták az Argot, egyáltalán nem győzte meg a kritikusokat, sőt a nézőket is jócskán megosztotta, sokan túl primitívnek gondolták. Aztán ahogy telt-múlt az idő és az interneten is terjedt a film, eljutott azokhoz, akik valóban értékelni tudták, és azóta is szállóigévé váltak a beszólások, terjednek a mémek Balog Tibiről és bandájáról.

Árpa Attila, Trunkó Bence és Huszár Péter még a főiskolás idők alatt eldöntötték, hogy amint lehetőségük nyílik rá, megvalósítják legnagyobb álmukat, és elkészítik közös filmjüket, melynek főszereplői igazi suttyó, kisstílű bűnözők, akik szinte önmaguk karikatúrái. Az Argo sokáig váratott magára. Miután Árpa távozott az RTL Klubtól, busás végkielégítés helyett azt kérte a csatornától, hogy támogassák ötletüket, és álljanak be az Argo mögé. A rákövetkező évben pedig már a vásznon lövöldözött Psycho, Bodri és a többiek.

2011-ben több gerilla előzetes került fel a videómegosztókra, úgynevezett “crowdfounding” megoldással próbáltak befektetőket keresni az Argo2-höz, de sajnos ez meghiúsult, és csak 2013-ban, a Filmalap támogatásával tudták elkezdeni a forgatásokat. 33 napig forgott a mű, és a tervek szerint 2015 márciusától tekinthetjük meg a piti gengszterek új kalandjait.

Az Argo2 sztorija:


Balog Tibi (Kovács Lajos) és bandája (Scherer Péter, Bicskey Lukács, Kiss József) tíz év után sem lett okosabb. Továbbra is pitiáner, suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat és a nagy lóvéra vágynak. Egy japán szindikátus árnyékembere (Kulka János) balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék vajmi keveset értenek az IT világához, ezért egy számítástechnika tanárt (Bán János) visznek magukkal a lehetetlennek tűnő műveletre. A bajt a roma maffia feje (Nagypál Gábor) fokozza, aki egy régi ügy miatt elégtételt akar venni Tibin. A hajsza során Tibiék mindezeken túl japán bérgyilkosokat és a szlovák hadsereget is magukra haragítják, így az esélyük arra, hogy a nagy zsével Malibu tengerpartjára szökjenek radikálisan csökken. De aki Tibit alábecsüli, annak annyi. Mert Tibi ’megoldja okosba’.

10 érdekesség az Argo2-ről:

  • Az akciójelenetek nagyját maguk a közreműködő színészek vállalták el, kevés helyzetet bízták kaszkadőrökre ·
  • A film betétdalát a Tankcsapda jegyzi, az ehhez készült videoklip csemege lehet az Argo rajongóinak
  • Az egész világon egyedül Magyarországon nevezték át Ben Affleck Argo című filmjét, Az Argo-akcióra, az azonos című magyar film ugyanis prioritást élvezett.
  • 90%-ban eredeti helyszíneken forgattak, egészen kevés trükkfelvétellel
  • Két Emmy-díjas stábtag is dolgozott a filmben: Christoph Vitt operatőr (2008) és Homonnay Gábor jelmeztervező (2013).
  • Több baleset is történt a forgatások alatt, közülük a legemlékezetesebb talán az volt, mikor egy menetrend szerinti autóbusz karambolozott egy tankkal.


  • A harci járművet a Honvédelmi Minisztériumtól kapták kölcsön
  • Kerekes Band és Ganxsta Zolee és Kartell számok is felcsendülnek betétdalként
  • Csak kicsivel több mint egy hónap volt az egész forgatási idő
  • A Tankcsapda “Igazi hiénák” című filmzenéjének videoklipjét szintén Árpa Attila rendezte.