Egészen Mexikóból érkezett hozzánk egy vadonat új sport, a Karizma, ami a squasht ötvözi egy szabadtéri technobulival. El is mentünk megnézni a pályát képző neonfényes üvegkalitkát, amiben az éjszakai meccsek mellett akár hajnalig tartó partikat is lehet tartani.

Pörgős nyárzáró bulival mutatkozott be a szélesebb közönség előtt a mexikói fallabda játék, a karizma. A Palatinus Strand mellett található KarizmaKlubban csütörtök este a Balkán Fanatik és Infraghandi gondoskodtak arról, hogy a hangulat a szemerkélő eső ellenére se lankadjon egy pillanatra sem az október elsején kezdődő egyhetes bajnokság nyitórendezvényén.

A klub közepén álló két hatalmas, kivilágított üvegpálya egyszerre elképesztően látványos és - ahogy arról az este folyamán meggyőződhettünk - kitűnő színpad is. Ez nem a véletlen műve, a pályákat valóban úgy tervezték, hogy a lehető legsokoldalúbbak legyenek; a sport mérkőzések mellett szinte bármilyen rendezvénynek otthont tudnak adni. Ezt a koncepciót erősíti a pályák körül elterülő, pálmafákkal és nyugágyakkal tűzdelt lounge, ami könnyen elfeledteti velünk, hogy nem Acapulcóban vagyunk, hanem a Margitszigeten.

Az este néhány profi karizma játékos egy rövid, de látványos bemutatót is tartott. Szerintük a legnagyobb különbség a squashoz képest, a nagyobb szabadságérzet, mivel a karizmapálya egyrészt az egyik oldalán nyitott, másrészt pedig teljesen szabadtéri. Ez utóbbi tulajdonsága pont nem jött annyira kapóra a lágy, koraőszi esőben, azonban pár perc törölgetés után ismét üzembiztossá sikerült tenni a talajként funkcionáló speciális üvegborítást.

A legfurcsább a karizmában, hogy talán az egyetlen sport a világon, aminek a pályája nem szimmetrikus - a hiányzó fal ugyanis a jobb oldalon van. A szabályai egyébként nagyon hasonlítanak a squashéhoz, csak itt nem lehet a hátsó falat játékbahozni és a labda színe is rikítóbb, hogy este is jól látható legyen. Mivel a labdák jóval tömörebbek és keményebbek, mint a többi ütős játékban, azok nagyon könnyen pattognak, így a meccsek igen intenzívvé válhatnak - azoknak ajánljuk, akik szeretnek nagy fordulatszámon játszani!

Az új sport szerelmeseinek nagy tervei vannak a karizmával - addig nem nyugszanak, amíg olimpiai sportág nem lesz belőle. Szerintük erre minden esély megvan, ugyanis az üvegfalaknak köszönhetően a televízióközvetítések rendkívül látványosak lehetnek. Erről szerencsére mi is megbizonyosodhatunk, mivel a most megrendezésre kerülő, első európai karizmabajnokságot a Sport TV fogja közvetíteni.

Bár a bajnokság nyitott volt, a nevezés már lezárult. Nézőnek vagy szurkolónak azonban bárki mehet, a Karizma Klub nagyon szívesen fogad minden érdeklődőt. A klubbal és a bajnoksággal kapcsolatban még több információt a Karizma Klubfacebook oldalán találhatsz.