Vasárnap egy új kültéri műalkotással gazdagodott Budapest. A Széchenyi téren vasárnap reggel felhúzott szobor egy hatalmas, földből kimászó embert ábrázol, a lényege pedig a kortárs művészet utcákon való megjelenítése. Mielőtt bárki a magyar főváros városmárkázását firtatná, vagy csak egyszerűen megijedne, szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy a projekt az Art Market egyik díszlete, és mindössze 10 napig lesz látható.

Vasárnap reggelre egy kamionnyi méretű, földből kimászó embert ábrázoló szobor jelent meg a Gresham palota előtti Széchenyitéren. A spontán műalkotás Magyarország legjelentősebb kortárs művészeti vására, az október 9. és 12. között megrendezésre kerülő Art Market egyik díszlete, amelyet mindössze a főváros jóvoltából 10 napig csodálhatnak meg a budapestiek.

A bizarr “Feltépve” címet viselő óriás a nagy méretű szobrokat egyébként is igencsak kedvelő Hervé Loránth Ervin “polihisztérikus art designer” munkája, aki elmondta a VS.hu-nak, hogy a szobornak két nappal korábban kellett volna elkészülnie, de a talaj egyenetlenségei és egyéb külső körülmények miatt ez sajnos nem tudott megvalósulni. Hozzátette, hogy az alkotás hungarocellből készült, és egyébként abszolút szelfi-kompatibilis, tehát örülne neki, ha sok közös kép készülne.