A házhoz szállításra specializálódott Attaboy! több műfajban alkot, és a szokásos pizza – saláta – desszert-triumvirátuson kívül burgerekkel is furikázik. Ha már végigettük Budapest szinte teljes burgerválasztékát, na meg írtunk a legújabb street food helyekről, az Attaboy!-teszt kedvéért sem kanyarodtunk járatlan ösvényre.

Értékelés előtt egy kis etimológia. Az attaboy egy szleng-archeológiai lelet, a That’s a (good) boy! (jelentése: Ügyes vagy!, Szép munka!, Jó fiú! stb.) egyszerűsített változata. Néhány évtizede még attaboyoktól visszhangzott az összes egyesült állam, aztán a jó fiú megindult a lejtőn, és meg sem állt az olcsó haknizásig - manapság főként kutyákat dicsérő gügyögésekben találkozhatunk vele.

Az Attaboy! a névadó megkopott dicsőségét azzal próbálja visszaszerezni, hogy nevével meghatározza a saját sorsát, vagyis jó munkát végez, és kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozik, legyen szó pizzáról,salátáról, köretről,desszertről, vagy épp hamburgerről.

A tíz tételes burgermenü nem a hétköznapi kombókra épít, és a kötelező udvariassági körök (hamburger-sajtburger) után a különlegesebb hús-plusz-buci – variációk kerülnek reflektorfénybe. Pár példa: Purple Haze karamellizált lila hagymával és mézes mustárral, BLT nagyjából másfél méter baconnel, Blue Burger kéksajt mártással és kétféle hagymával, Acapulco Heat jalapenós salsával, köményes Pannónia sajttal és avokádóval, illetve a tesztalany, a dijoni mustáros tarkabors mártással, friss fehér hagymával, baconnel és cheddarral érkező Hurt Locker.

A hurt locker a katonai zsargonban egy veszélyes, fájdalmakkal teli helyre utal, ám a néhány bekezdéssel korábban említett nomen-omen – összefüggés itt nem érezteti hatását, a burgerről inkább egy napsütötte tópartra asszociáltunk – mondjuk, a partot víz helyett dijoni mustár mossa, a fákon szárnyas baconszeletek csicseregnek, és a lemenő nap olvasztott cheddarként folyik le a horizontról, de hát a Burger-tó már csak ilyen. Az előző mondatban leírtak ellenére a Hurt Locker LSD-t nem tartalmaz, ám a megrögzött burgerrajongók és – laikusok már az első kóstolás után függővé válhatnak.
Az árakért és a teljes választékért irány az Attaboy! oldala.

A cikket az Attaboy!
támogatta!


Cím:

1075 Budapest, Síp utca 4.
Elérhetőség:
+36 1 792 2222
Facebook