Megszokhattuk, hogy az Október 6. utcában található hely estéről estére összegyűjti a csúcskategóriás steakek, na meg a manhattani bisztróstílus rajongóit. Az új étlap mostantól a délidőben érkezőket is elvarázsolhatja.

Budapesten ritka volt a jó steak, mint coronitás aToulouse-Lautrec-kiállításon - aztán jött a KNRDY. Bár a "hentesbutik" szó megalkotása miatt feldühödött nyelvészhallgatók azóta is woodoozzák az ötletgazdát, a hamarosan költöző bolt töretlen népszerűségnek örvend, ahogy a Bazilika közelében található étterem is.

Utóbbinak kimagasló konyhája azonban hiába híres steakjeiről, ha a japán szumó-válogatotton kívül senki sem akar magába tömni egy kiló húst ebédre. Bár egy stabil párkapcsolat elviseli, ha a párunk éppen egy fél marhát csomagolt be a hasába, üzleti ebédeken már érdekesebben hatna a dolog, ezért a KNRDY megújította étlapját és könnyebb, nyáriasabb menüt kínál ebédidőben.

Előételnek grillezett halloumi sajtot, illetve osztrigát kérünk - az elsőre a ciprusiak, a másodikra a normannok lehetnek büszkék, na meg Mark Turton, az angol executive chef, Calum McFadzean skót sous-chef és Konrády Zoltán, a magyar tulajdonos... Nemcsak a borválasztékból látszik, hogy itt valóban nemzetközi helyről van szó. Ha már borok: az előételekhez egy-egy csak itt forgalmazott francia rosét választunk: egyedi és szép tétel mindkettő, de nem túlzás, hogy magyarok is felveszik velük a versenyt - megbánni persze azért ezt sem fogjuk...

A főételek közül csábító a steak szendvics, a minimum két főnek elegendő KNRDY tál (válogatott hideg húskülönlegességek, grillezett királyrák és zöldségek, saláta, olíva, humusz, focaccia, francia kenyér), a párolt lazac (zöldspárgával és hollandi mártással), valamint a sült borjúmáj (burgonyapürével és pirított hagymával) is, mi mégis egy ötödik verzió mellett döntünk. A mini filet mignon (vagyis a bélszínből vágott szelet) ahogy kell, vajpuha, omlós és a faggyútartalmú részekhez képest visszafogott. Az pedig a ráadás, hogy - bár köret általában ritkán marad igazán emlékezetes - a mellé hozott ropogós szélű rösztiburgonya is tökéletes, a spenóttal és a vörösboros mártással harmonikus fogás.

Nem is volt kérdés, hogy a Michelin ajánlásában is szereplő étterem nem olcsó, de remek mulatság volt eddig is vacsoraidőben. A kimagasló, tényleg nagyon profi és kedves kiszolgálás, az egyedi dizájn, na meg a konyha mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a KNRDY kiszakítson a hétköznapokból. Vagy épp itt vethetjük bele magunkat, például egy üzleti ebéden.