Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Budapest Bägel - Otthonra talált utcai harapnivaló

Nem egyszerű a Budapest Bagel története, ami a lokációt illeti: ahogy a Közhely megszűnt, az Atelier helyiségébe költöztek be a “lyukas zsömlék” és szuperfriss töltelékeik. Aztán Atelier helyett jött a Publikus, Bagelék pedig kiszorultak az új konyhából és inkább kisebb bisztrókat, reggelizőhelyeket támogattak a legfinomabb zsömlékkel. Így került a Budapest Bagel a Telepre, vagy a Szalámiboltba. Végre eljött az idő, hogy méltó helyet kapjanak a belvárosban, hosszú hónapok munkáját követően megnyílt az új Budapest Bagel, a Szabó Ervin Könyvtár szomszédságában. Azonnal ki kellett próbálnunk.

Olyan hullámokban kattan rá a világ egy-egy ételre, mint ahogyan a divattrendek változnak. Sokszor visszanyúlunk a régi nagy favoritokhoz (hamburger, gofri), jönnek a nemzetközi konyhák kedvencei, melyekről nem is tudtunk sokáig (macaron, tapas, humusz) és az őrültebbnél őrültebb új fejlesztések: cronut, vagy corn dog például. Most már egy kevésbé nagy gasztromágus is különbséget tud tenni bagett-kifli-ciabatta- csibokka -focaccia és bagel között is. Igen, ez az a lyukas közepű, legtöbbször valamilyen magvakkal megszórt péksütemény, amit a ’90-es évek végén már Michael Douglas is előszeretettel majszolt New York utcáin, miközben rosszfiúk után futott.

A köztudatban az él, hogy a bagel hazája kétség kívül New York, de históriák szerint igazi gyökereit az 1700-as évek Lengyelországban kell keresni, tehát közelebb, mint gondoltuk volna. A Nagy Almába a
kelet-európai zsidó telepesek

vitték a tészta receptjét, népszerűsége pedig azóta is töretlen és a lyukas zsömlék visszakúsztak szépen Európába is. A nagy reggeliző frachise-ok bageljei azonban köszönőviszonyban sincsenek a gondosan, prémium alapanyagokból elkészített Budapest Bägel-ös finomságokkal.

Bár maga az üzlet még sok alakítást kíván, az étlap már kialakult, a szellemiség pedig adott: “szendvicsből” kihozni a legtöbbet, úgy, hogy laktató, kulturáltan fogyasztható legyen(értsd: nem potyog a töltelék a ruhádra és a flaszterra) és emellett masszív ízélményt nyújtson. Street food lévén, az apró kétszintes üzletben csak a bageled várod, odakint kell elfogyasztanod. Az emeleten üzemel a kézműves sütöde.

Hamarosan kis terasz is lesz majd, hogy ne kelljen snellben enned, hiszen sok kiélvezendő ízre számíthatsz.

Húsos és hús nélküli verziókból válogathatunk , sőt, édes bagelt is rendelhetünk, ha reggel éppen nem a friss zöldségek, hanem a mogyoróvaj és banán csábítana. Mi egy kacsahúsos, hagymalekvárral és ruccolával felturbózott verziót kóstoltunk a kraftosabbak

közül, továbbá egy marinált paprikával, madárbegy salátával és isteni sajtkrémmel töltött bagelt is elfogyasztottunk. Simán felértek egy-egy ebéddel a nagyon gazdagon megpakolt kis bucik, sőt az egyiket még el is kellett csomagolnunk. Az árak 450 és 900 forint közé kalibrálhatók. 100%-os gyümölcslevek,
kézműves sörök

és
Lumen-féle kávé

is érkezik hamarosan a Budapest Bägelbe.

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Szponzorált

Ezeken a helyeken kóstolhatod meg Budapest hivatalos születésnapi tortáját!

?>

Húsz cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért, melyet a Belvárosi Auguszt Cukrászda alkotása nyert meg.

Növényi alapú ételek egy csipet skandináv életérzéssel – A Hÿgge Bisztróban jártunk

?>

„Ellenszer a hideg időre, az esős napokra és a mindent beborító sötétségre” – a Hÿgge Bisztróban azt kaptuk, amire most vágyunk.

Shopping

Új kulináris zarándokhely a MOM Parkban – Megnyitott a Bocca Gourmet Stories

?>

200 négyzetméteres gourmet-üzlet nyitott a MOM Parkban a hazai és a nemzetközi delik legjavával – megnéztük a Bocca Gourmet Storiest.

Neked ajánlott

A