Szilágyi Áron megküzd a gonosszal. Ennyit elárulunk abból a „filmből”, amelyet a mozikban a fő filmek előtt, illetve a TV-ben is megnézhetünk majd 2013. július 8-ától. A „Mint a moziban!” szlogennel népszerűsített, augusztus 5-12-ig tartó Világbajnokságra egyébként az akcióhősként is bizonyító Áronnak és a többi magyar indulónak szóló drukk mellett azért is menni kell, mert csak a Syma Csarnokig kell eljutnunk egy jelentős mennyiségű adrenalinadagért.Jobb lesz, mint a moziban!

Kulisszatitkok

A reklámfilmet a szervezőbizottság elnöke,

Vékássy Bálint

ötletei alapján a

DEART Produkció

készítette. A kétnapos forgatás május végén zajlott a

Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban,

az olimpiai bajnok kardozó,

Szilágyi Áron főszereplésével, kaszkadőrökkel és összesen harminckét fős stábbal, amelyet

Vermes Iván

operatőr-rendező,

Deák Lajos

producer-társrendező és

Deák János

producer vezetett.
A kampányfilmet is bemutató sajtótájékoztatón Simicskó István

sportért és ifjúságért felelős államtitkár hangsúlyozta, a vívás – mint a legeredményesebb olimpiai sportág – kiemelt támogatásban részesül, a többi között a

MOL Vívó Világbajnokság

is 180 millió forintot kap.

„Biztos vagyok benne, hogy rendhagyó, különleges világbajnokság lesz a SYMA Csarnokban. Azt kívánom, hogy a centenáriumi VB-n minél több magyar siker szülessen” – tette hozzá.

Térjünk a sportra: a zágrábi főpróba

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy a VB főpróbája, a zágrábi Európa-bajnokság kiválóan sikerült.

A magyar versenyzők öt érmet is szereztek: csapatban négyet, a párbajtőröző Szász Emese pedig egyéniben is felállhatott a dobogóra. A sportvezető azt is megjegyezte, hogy a hétvégi varsói Kerekesszékes Világkupán is igen sikeresek voltak a magyar indulók, így az egész csapat jó hangulatban várhatja a VB-t.

A premier után

„Örülök, hogy jól sikerült a film, remélem, ez is hozzájárul ahhoz, hogy telt ház előtt vívhassunk augusztusban” – mondta Szilágyi Áron. Majd azt is hozzátette:
„kicsit furcsa volt, amikor a kaszkadőrök javították a vívó mozdulataimat, a szurkolók a páston a filmben látottól kissé eltérő mozgást várhatnak tőlem!”
A felkészülés már javában tart, a csúcsformát pedig természetesen a MOL Vívó Világbajnokság hetére hegyezik ki.