Hiába jó a harcsa-gyros és finom a gofri, az autentikus amerikai konyhával kevés dolog veheti fel a versenyt. Aki szerint a csillagos-sávos lobogó alatt készülnek a legfinomabb ételek, és a hamburgerhez bendzsószó dukál, az nem csak az innioban, de a Mikszáth Kálmán tér és a Krúdy Gyula utca éttermeiben is ünnepelheti a Függetlenség Napját.

Negyedikén és ötödikén az innióban USA fesztivál lesz, amelynek célja, hogy minél több Magyarországon élő külföldi, amerikai expatnak hozza el azt a hangulatot, amellyel csak hazájukban találkozhattak. Délután 5-től szól a country és a jazz, sülnek a gofrik és a húspogácsák, egészen hajnali 2-ig. Akiben pedig megpendített valamit a bendzsószó, és élne még pár napig az amerikai álomban, annak sem kell búslakodnia!

Július 5-től ugyanis kezdődik az első Amerikai Gasztro Piknik, amelynek keretében mindenki belekóstolhat Amerika gasztronómiai és kulturális örökségébe, hagyományaiba. Aki szerint a whisky és a kóla a pohárba való, meg fog lepődni! De az is, aki azt hiszi, hogy az amerikai zene kimerül a countryzenében. A Mikszáth Kálmán tér és a Krúdy Gyula utca éttermei más-más tradícionális amerikai gasztronómiai különlegességgel készülnek a három napra.

A Fiktív többek közt kólában főtt csülökkel házi BBQ-val készül, hasábburgonyával, amerikai palacsinta szendviccsel, baconnel és juharsziruppal, valamint amerikai steakkel, hasábburgonyával és chilis gravyvel. A Vostro inkább az édesszájúaknak kedvez majd, sajttortával, brownie-val vagy épp cseresznyés pitével. A Leonardo Pizzeria & Pub nem csak a buddy cop filmek szerelmeseit csalogatja majd be a rengeteg, különböző fajta fánkkal, hanem azokat is, akik nem tudnak ellenállni egy corn-dognak (amerikai hot-dog kukoricás bundában), vagy éppen a ház egyik specialitásának, a hátszín steaknek, mézes chipotle mártással. A Darshan udvar
BBQ oldalasát almás coleslaw mártással nem érdemes kihagyni. A whisky szerelmesei megismerkedhetnek a Don Leone étterem whisky-s rostélyosával, a Zappa Café pedig Tennessee hátszín steakkel csalogat, Jack Daniel’s szósszal, steak burgonyával, valamint cápasteakkel és chimichurry mártással kevert salátával. Ráadásul a piknik az egész családnak szól: a koncertek (Ektar Quintet, Ágoston Kvártett) mellett családi- és gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

Családi programok tekintetében érdemes az AmCham (American Chamber Of Commerce – Amerikai Kereskedelmi Kamara) magyarországi részlegét is figyelembe venni:
regisztráció ellenében a Gundel BBQ büféjét és a remek élőzenét lehet élvezni, a Juhász testvérek boraival kiegészítve. Ebéd után pedig irány a Fővárosi Állat- és Növénykert! Asha, a nem olyan rég született bébielefánt mellett megtekinthetőek lesznek a pár hónapos ázsiai oroszlánkölykök is.

Amennyiben kíváncsi vagy, hogy 7-e után hol eheted a legfinomabb palacsintát, tekintsd meg a legjobb palacsintázókról szóló összeálításunkat, ha pedig a legjobb (amerikai) hamburgeresekre vagy kíváncsi, kattints a legjobb hamburgeresekről szóló összeállításunkra.