A Károlyi-kert környékét behálózó Csendesek – név szerint a klasszikus Csendes és a Csendes Társ – újabb taggal bővültek, méghozzá egy családias hangulatú, a meseillusztrációk képi világát idéző dekorációval csinosított fagyizóval. A leghűvösebb Csendesben a házilag készített fagylaltok mellett harapnivalók és kenceficék gazdagítják a választékot, amelyek úgy illenek egy kiadós Károlyi-kerti lustuláshoz, akár egy Heideggerről folytatott vita a Csendeshez.

Kézenfekvő, hogy a gyerekzsivajtól hangos, sziesztázó-sütkérező-beszélgető városlakókkal teli Károlyi-kert tőszomszédságában pont egy fagyizó nyíljon – vagy talán annyira mégsem, hiszen a leghűvösebb Csendes csupán a napokban kezdte el osztani a gombócokat. Az Egy falat Csendes megszületése mögötti ok a piaci rés mellett a Csendes Társ múltjában keresendő, ugyanis utóbbi helyén anno szintén egy fagyizó üzemelt.

A forma ezúttal fokozottan mellékes, persze a piszkosfehér deszkákra és az óvodai freskók képi világát idéző figurákra épülő enteriőr (ami Jenei Lili és Bíró Gergő koprodukciója) tökéletes összhangban van a barátságos, családias hangulattal.Mesés gombócok

Ami a lényeget, vagyis a fagyikat illeti, házi készítésűek, az alapanyagok pedig ennek megfelelően köszönőviszonyban sincsenek az ipari jégkrémek kémcsőben kotyvasztott komponenseivel. Az időről időre megújuló kínálatban a hagyományos (gyümölcsös variációk, csoki, vanília) ízeken kívül különlegesebb finomságok (mák, epres sajtkrém) is felbukkannak, gombóconként 200 forintért.

A zöldségekkel és német zsemlével talált kenceficék, továbbá a harapnivalókon (kétféle kolbász zöldségekkel) kívül a jövőben szendvicsekkel fog gazdagodni az Egy falat repertoárja, amelyből a másik két Csendes vendégei is kedvükre csemegézhetnek majd. Az Egy falat Csendes összességében nem árul zsákbamacskát, így a csalódás veszélye egyetlen falatozót sem fenyeget: mind a hangulat, mind a dekoráció gyerekbarát, a fagyi minőségi, a Károlyi-kert közelsége pedig már csak ostyarúd a harmadik gombóc tetején.