Buda nem a város legnagyobb bulijairól híres, viszont a lokálpatrióták és néhány pesti rajongó esküsznek rá, hogy ennek ellenére itt a legjobb. A Nemdebár nekik már fél évtizede biztos pontot jelent, de a hűséges vendégkör ellenére sem lehetett eddig teljes a boldogság kerthelyiség nélkül. A szomorú helyzet most megváltozott: megnyílt a Nemdepöti a Lövőház utcában.

Egy álom valóra válikA II. kerület ikonikus helye, a Nemdebár évek óta álmodozik arról, hogy egyszer a szabadba is kirakhat asztalokat, de a környék adottságai miatt erre eddig nem volt lehetősége. A napokban viszont szerencsére kiváló alkalom adódott arra, hogy a régóta dédelgetett álom végre valóra váljon, viszont ez nem a hagyományos módon, hanem egy kicsit arrébb, a Lövőházutcában történt.


A távolság a két hely között egyébként teljesen elhanyagolható, és az aprócska helyiség a Nemdebár hátszelével még jó helyzetben is van a sörözőkkel és kávézókkal bőven megpakolt sétálóutcában.

Nem a méret a lényegNe tévesszen meg senkit a méret, a Nemdepötinek a meglévő néhány négyzetméter ellenére nincs is szüksége nagy belső térre, hiszen a lényeg az, ami kintről is jól látszik.
Hangulatilag egyébként nagyjából ugyanarra lehet számítani, mint a Nemdebárban, de azért kapott némi egyedi fűszerezést is a hely, ami miatt megáll majd a saját lábán is, ha egyszer felcseperedik.

Persze azért a nagyobbik testvér sem szorul teljesen háttérbe a nyáron, hiszen amikor este 11-kor be kell szedni a székeket a lakók nyugalma miatt, akkor jól fog jönni egy jól bejáratott menedék, ahol a buli folytatódhat reggelig.
Nemdepöti (bezárt)
Cím:

1024 Budapest, Lövőház utca 24.


A stratégiaA Nemdepöti egyedi megoldásokkal és minőségi választékkal szállt be a környékbeli helyek versenyébe: például különböző gyömbérsörökkel, Kissciderrel, mentás-levendulás üdítőkkel, háziszörpökkel, limonádé-különlegességekkel és a Nemdebár hagyományait hűen őrző "titkos" melegszendvicsekkel, mindezt pedig 500 Ft körüli árért. A sört a Budweiser és a Kronenbourg búza képviseli majd, az élményt pedig a fényjátékok, a Nemdebár lefestett asztalai és a szőnyeg fogják egyedivé tenni a környék többi helyéhez képest.

Hangos zenére a Lövőházutca földrajzi helyzete miatt egyébként nem igen lesz lehetőség, viszont a decibelkorláton belül lehet majd a komolyzenétől az elektronikus zenén át a popig szinte bármi. Mindenre nyitottak, ahogy azt az előddel kapcsolatban is maximálisan el lehet mondani.


A Nemdepöti egyébként nem csak a nyári szezon keretein belül gondolkodik, ugyanis ősszel, a késői serdülőkorba lépéssel sem tervezik bezárni majd a bárt, sőt, az asztalokat sem feltétlenül szeretnék bevinni: a tervek szerint a hidegben majd félig szabadtéri kakaózó-puncsozó-forrócsokizóvá alakul át a hely.