Egy ideje rebesgetik, hogy új szórakoztatóegység költözik az Oktogon környékére, egészen pontosan az Andrássy út 52-be. Az 1800-as évek végén épült Haggenmacher-palota így újabb fontos szereplővel bővül a helyi Szabó Ervin könyvtár mellett: ha leszáll az éj, megnyílnak a terek, sejtelmes fények cikáznak, nyit a Hellobaby, Budapest legújabb szórakozóhelye.

Örökérvényű Budapest-szabály: néha állj meg (ha lehet, minél többször), és nézz fel, vagy épp menj be! Az Eötvös utca sarkán, 1886-ban Schmall Henrik tervei által átadott Haggenmacher-palotára ez különösen igaz, ide rendszeresen vissza kéne járni, könyvtárazni vagy csak a lépcsőre leülni. A háromemeletes, két utcára néző homlokzattal rendelkező ház ugyanis elvarázsol, és már a kapualjban a századeleji Budapest elevenedik meg, kiváló alapot nyújtva a további képzelgéshez. Palotahomlokzat, erkélysor, rusztikus hatású felületek és kőbábos korlát - nos, ide költözik az 1000 fő befogadására hivatott új vendéglátóipari egység, a Hellobaby.

A környezet tehát adott, a ház egy csoda, és a Hellobaby-t tervező a Numbernow Építészeti Stúdió is ügyesen nyúlt hozzá. Egy letisztultan elegáns hely lesz a frissen nyíló Hellobaby, ahol a terek, illetve anyagok, formák, alakzatok dominálnak, megtartva vagy épp (esztétikusan) szándékosan megtörve a Haggenmacher-palota adottságait.

Az egykor kocsifordulóként funkcionáló udvar egy körülbelül 400 férőhelyes úri tánctér lesz a pesti ég alatt, hasonlóan az Urimurihoz, ám annál elvarázsoltabban. A dj-pult elhelyezkedése találó, itt nem lövünk le poént, a földszintről (régi istálló) pedig egyéb terek nyílnak, bárpulttal felszerelkezve. Legikonikusabb elemként pedig ott az erkélysorokat összefogó áttetsző monumentális gömb, egészen pontosan három, amelyek amellett, hogy látványt adnak a rajtuk cikázó fényekkel egész éjszaka, télen összezárva hőszigetelnek az épület legtetején elhelyezkedő tetővel együtt.

A Hellobaby egyik legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy nincsenek szétvilágítva a terek, azaz a megszokottnál sötétebb van. Ez elég jól áll a helynek, és persze nyugaton már nem új, teljesen bevett, kicsit érzékibbre veszi a sztorit. Az udvarból az épületbe lépve, az arculathoz szervesen tartozó, Kiss Rudolf Péter által készített fekete-fehér videó tűnik fel az arra kijelölt falakon, továbblépve egyet pedig a hosszú bárpult, ami felett újraértelmezett „alucsillár” világít a régi báltermek fényeivel játszva. A lényeg, hogy itt minden mozog egy kicsit. Dinamikát sugall a videó, a grafika, amit Gryllus Ábris jegyez és a kialakított fények is.

Az italszortiment a főbárpult hosszúságához hasonló, de nem mennek rá a zavarbaejtően gazdag kínálatra koktélfronton. Gasztrotéren egyelőre nem tudni, programokat és a kezdeti irányt viszont már lehet sejteni : a nyitóbulira Eyto, Klayman, Mr. Fiel jönnek, a sűrűn éjszakázóknak ismerősen csengve. Azt mondják, kellemes house lesz, mi pedig kíváncsian várjuk mi lesz belőle. Akárcsak a közönségére, ami nyár közepére ki is alakul körülbelül. Sejtelmes elegancia egy Andrássy úti villa falai között, nyitás szombaton, hát hello baby.

Hellobaby image videó: Kiss Rudolf Péter, modell: Barabás Henriett (Attractive Models)