A Vörös Homárral már jóideje lehet szemezni a hazai piacon: a város egyik legismertebb halkereskedésének számít. Elhelyezkedése halpiacos, azaz nem a körútról sétál be az ember (oké, van kis halas a Vásárcsarnokban), a Vörös Homár a budai hegyekben, egészen pontosan az Apor Vilmos téri Hegyvidék Központban fogad minden érdeklődőt.

A halkereskedéssel összekötött konyha ötlete mindig jót sejtet, a legjobb egy jó lugasban teraszként, de állva szalvétával két rakodóláda között sem olyan eget verő. Az újonnan megnyílt Vörös Homár grillterasznak némi pikantériát kölcsönöz, hogy a jó halakat (a skála széles, pénztárcafüggően) tulajdonképpen egy bevásárlóközpont földszintjén tálalják, és bár Buda, lehetne kicsit kevesebb beton a környezetben az előzőekből kifolyólag. A hely így nem egy klasszikus étterem, sokkal inkább szól (minőségre) éhes anyukáknak és apukáknak bevásárlás után. Vagy apukáknak végre egy jót kagylózni, amíg a bevásárlókosár megtelik, így kényelmesebb az eltöltött idő.

A halak pedig akárhol vannak, jók. Legjobb hazavinni a szimpatikus állatot és lesütni, de akik ódzkódnak ettől, illetve jobban hisznek más kezének, a halkereskedés mellett ezt megteszik. Hogy pontosabban legyünk, meglévő ételeket kínálnak napi és heti szinten hallevesektől és a kedvesen közhelyes lazactól a kagylókig.

A grillterasz kék kockás ponyvaterítőit és szponzorált napernyőit mi személy szerint lecserélnénk, de akit ez nem zavar, és gyakran jár a Hegyvidék Központ felé, itt egy friss és jó alapanyagokból dolgozó hibrid étterem-teraszt talál.

Itt a Vörös Homár Halkereskedésekhez tartozó blogról, az Oceancowboy-ról lehet szemezgetni halas receptekért.