Az Apple rajongók általában szeretik a design-t, a vásárlók igénylik a szakszerű és barátságos kiszolgálást, a kávé jobban esik igényesen kialakított környezetben. A láncot lehetne még folytatni, így csak közelebb kerülnénk ahhoz, hogy miért volt zseniális ötlet az Apple, design, kávé kapcsolás, amely a Kontakt alapötletét adta. A Károly körút 22. alatt pár hete nyílt üzlet eddigi sikereit látva mindhárom funkció el lett találva; a szimbiózis pedig épp csak kezd kibontakozni.

MűfajszülésFélre ne értsétek: nem geek bolt nyitott a Károly körútról nyíló udvarban, hanem egy új műfaj öltött testet. A stílus neve: Kontakt, amit azért vállal büszkén a tulajdonos házaspár, mert mindent sikerült beletenni, ami fontos volt számukra. Ráadásul a helyére, ami a Kontakt esetében azt is jelenti, hogy szoros kapcsolat létesül egy jó illy cappuccino és a legújabb MacBook Pro között. Nem úgy, hogy előbbit az utóbbira öntöd (ha mégis, itt a legjobb szervizt is segítenek neked megtalálni), hanem úgy, hogy miközben kinézed a számodra megfelelő használt/új terméket, addig iszol egy kávét.

Ha elveszel a részletekben, ajánlatokban, kedvezményekben, technikai nüánszokban, akkor kettőt. Közben segítséget kérsz, és ha elülted a feneked a design bútorok valamelyikén, akkor felállsz, hogy tegyél egy kört a közel húsz magyar tervező alkotásaira kacsingatva.

Határozatlan dimenziók, tudatos design

Mindezt apró helyen kell elképzelni, a Kontakt az Apple termékeket tekintve virtuálisan erős, de legfeljebb három nap elteltével jöhetsz a web áruházból rendelt cucc(ok)ért - hopp, még egy kávé. Az enteriőr is tükrözi a virtuális-valós határán való együttjátszást, papírból készült öko-bútorok, kartonra írt itallap és magyar tervezők által készített installációk is találhatók a menta-drapp-fehér színek által meghatározott térben.

A Bajkó Péter és Anna, tulajdonosok által tervezett asztalra kitett tesztgépeken kívül egyébként szinte minden megvásárolható, amin megakad, majd ott ragad a szemünk. A legtöbb termék szorosan kapcsolódik az Apple gyártmányokhoz, de vannak táskák, párnák, ruhák, sőt bútorok is készleten.

Sok az egybenA Kontakt több szempontból is multifunkcionális üzlet. A kigondolt hármas koncepción túl, magyarok és külföldiek is egyre gyakrabban kezelik megbízható szerviz kapcsolatként a helyet. „Elromlott, nem reagál, meghalt” – ezek a szavak ugyanúgy röpködnek a levegőben, mint a "sütivel, habbal, erősen feketét" kifejezések. Ez nem baj; ahogyan az sem, hogy valószínűleg a vendégek és a remélt Kontakt-közösség újabb és újabb árnyalatokat ad majd az egyébként diplomamunkaként is jeleskedő helyiségnek.

Lehet bekapcsolódni!