Az elmúlt hónapokban eltűnő-feltűnő Projekt Showroom miután berendezte a lakásunkat, felöltöztetett minket és adott nekünk papírt, most végre elhozta nekünk a nyár egyik legjobb részét: a biciklit. A legújabb pop-up üzlet egy nem mindennapi bringavásárrá alakult át, ahol a kétkerekű közlekedéssel kapcsolatban mindent meg lehet venni.

Aki járt már a Projekt Showroom valamelyik üzletében, az tudja, hogy itt mindig az egyedi igények alakítják a választékot; szó sincs tehát semmi olyanról, ami szembejöhet velünk az utcán. Az itt kapható dolgok közül, a bicikliktől az utolsó fényvisszaverő-szalagig minden minőségi ritkaságnak számít, csak úgy, mint maga az üzlet, amelynek látványvilágát Miovác Márton és Gálvölgyi Anett álmodta meg.

Ebben a pop-up bringaboltban már 20 ezer forinttól kezdve vehetünk biciklit, de persze vannak a polcokon ennél jóval drágább kiegészítők is.

Az itt kapható dolgok legnagyobb része egyébként szerencsére a normál árkategóriába tartozik, tehát nem kell a százerek után kutatni a zsebünkben, ha valami egyedit akarunk.

A bolt nem mellékesen inspirációnak sem utolsó; nagy valószínűséggel még azok is elgondolkoznak itt a biciklivásárláson, akik eddig nem tették.

A választék annyira gazdag, hogy pedálra köthető csúszásgátlót, kormányra szerelhető kötést, mindenféle szerszámot, csavart, furcsa kütyüt, de még kerékre szerelhető mágneses villogót is vehetünk itt; az áru egy része olyan nagyobb márkáktól van, mint például a Csepel, de sok bicikli érkezett vidéki gyűjtögető-körutak zsákmányaként is.

Elmondhatjuk, hogy bármit is veszünk, az biztos, hogy semmi köze nem lesz az eddig látott biciklis-klisékhez.

Az üzletben olyan különlegességeket is megkaphatunk, mint például a népszerű, hegymászó-hátizsákokra hajazó Ykra táskák, vagy a századforduló óta töretlen népszerűségnek örvendő Brooks nyergek, menő csengők, sisakok, direkt biciklizésre tervezett, de utcai viseletként is simán hordható ruhák, illetve olyan koponyás szelepsapkák, amiket legszívesebben azonnal megvennénk, még akkor is, ha jelen pillanatban nincs is biciklink. A nagy kedvenceink egyébként azok a színes zárak, amelyek “grandma’s house”, “back alley”, vagy “ghetto” biztonsági szintekkel rendelkeznek. Sajnos a legkomolyabb “war zone” minősítésűt nem találtuk meg.

Körülbelül 50 darab bringával indult az üzlet; vannak köztük újak, amikre csak fel kell pattanni, de néhányuk némi szervizelést igényel. Ezt itt az egyik sarokban azonnal meg is tehetjük a Rocket Bikes jóvoltából, akik az egész egy hétben biztosítják a szakértelmet.

Természetesen arra is lehetőség van, hogy már meglévő biciklinket turbóztassuk itt fel, de a május 16-i zárásig egyedi igényekkel kapcsolatban is lehet zaklatni a Projekt Showroom csapatát.

Hezitálásra nincs idő!