Itt a nyár szerencsére, amikor csak lehet, ki kell lőni a szabadba. A még mindig felfedezésre váró Városliget örök megoldás, ha pedig ennénk is valamit, kanyarodjunk a Pecsával „szembeni” Pántlika bisztróba, ahol ilyenkor már nagy az élet. Azt hogy miért, alább mutatjuk.

A Pántlika egy azon helyek közül, amit valószínűleg nem kell bemutatni. Szájról szájra terjed a híre, ami a legjobb, ami egy hellyel történhet, és biztos, hogy egy barátunk már járt ott. Nem új versenyző, a bisztrónak helyet adó bódé negyven éve töretlenül ott áll, a Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) megboldogult információs pavilonjaként. Azóta történt vele egy s más, 2009 óta pedig új tulajdonossal fut, na meg, az MSZMP balatonaligai üdülőjéből szalajtott lámpával, Márkameggyel és a szocialista realizmus egyéb tárgyi manifesztációival.

Mert Kádár alatt jobb volt, ugye. Most viszont az van, hogy a burger napjainkban olyan, hogy mindenképpen érdemes a Városliget felé biciklizni. Az Erzsébet királyné-Hermina út vonzáskörében található Pántlikához viszonylag könnyen oda lehet jutni, egy kis bolyongás sosem árt, a megérkezés pillanatától pedig világossá válik, miért is van tele a hely. A pincérek jófejek, vagy csak épp kifogtuk, belső és külső retro, a liget pedig majdnem mindent elad, főleg jó időben.

A Pántlika az így is terebélyes étlap mellé külön hamburgerlapot csatol, ami elég meggyőző ahhoz, hogy a másikra futó pillantást vessen az ember. Tizenkét burgert kínálnak plusz feltétopciókkal, amik a lap alján sorakoznak. Van klasszikus (1460 Ft), aztán pedig jönnek az érdekességek a világ minden tájára becímkézve: London burger (klasszik + cheddar sajt), Róma burger (klasszik + mozzarella, olívabogyó, rukkola), Berlin (klasszik + sajt, csípős vegyes savanyúság, bacon), Athén ( + feta, olivabogyó, szárított paradicsom), San Pedro ( + cheddar, bacon, jalapeno, tojás), Budapest ( + téliszalámi, macisajt, tojás, kovászos uborka), Acapulco ( + jalapeno, sajt, tejföl, bacon, avokádó), Jeruzsálem ( + hummusz, sült hagyma, szárított paradicsom, olivabogyó), New York (dupla hús, dupla sajt, dupla bacon, tojás), Sidney (csirkehússal, sajttal, olivabogyóval) és Delhi vegaburger sült gomolyával, rukkolával és olivabogyóval. Feltétek közül pedig nagyjából a fenti kínálatból lehet választani, így lehet bátran meccselgetni, mit mivel lehetne továbbgurmésítani.

Az adag termetes, az étel finom, a környezet szemerkélő esőben is kiváló. Ebéd/vacsora után pedig lehet tenni egy levezető sétát a ligetben, amiért kiváló sziesztáló elfoglaltságnak bizonyul a Pántlika vendéglátóipari egység felkeresése. Nekünk az egyik kedvencünk, próbáljátok ki Ti is!