Új taggal, a Hakuna Matata névre hallgató nősténnyel bővült a Fővárosi Állat- és Növénykert gorillacsapata.  A 17 éves nőstény egy hete érkezett Nürnbergből, ám leendő társainak csak pénteken mutatták be. 

Egyelőre csak a rácsokon keresztül, biztonsági fal mellett láthatták egymást az állatok.

Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója elmondta, erre azért van szükség, hogy biztonságos körülmények között szerezzék meg a csapat tagjai az első vizuális és szagélményeiket az új nőstényről. A reakciókból következtetni lehet a dominanciaviszonyokra, illetve a szakértők meghatározhatják a későbbi bemutatási sorrendet is. Valószínűleg az ezüsthátú, vagyis Golo, a csapatvezető hím dönt majd a dominanciaviszonyok kialakulásáról.

A kezdetben a neki kijelölt területen félénken nézelődő HakunaMatatát legintenzívebben az Iringa nevű nőstény fogadta, ő többször, messziről indított támadásokkal döngette meg a rácsot erőfölénye fitogtatásaként. Ha túl hevesnek találta a viselkedését, Golo "megfegyelmezte" a nőstényt.Vidákovits István, az állatkert szakértője az MTI-nek elmondta, hogy ezek a reakciók normálisak. A nőstények védik leginkább területüket, hiszen az új tag érkezése az ő hierarchiájukat boríthatja fel, az ő rangsorban elfoglalt helyüket veszélyezteti. A nürnbergi állatkertbenHakunaMatata egyébként domináns nőstény volt és eddig például nem találkozott kölyök gorillával.

Az állatok teljes összeszoktatása akár hetekig is eltarthat.
HakunaMatatát az állatkert látogatói szombaton és vasárnap láthatják külön, a csapatétól ráccsal elválasztott territóriumában, hétfőtől azonban intenzívebb összeszoktatási időszak kezdődhet, ezért meghatározatlan ideig időszakosan lezárják az emberszabásúmajmokházát.A budapestiállatkertben 1989 óta élnek gorillák. Az első tenyészpárnak, az 1979-ben született Lieselnek és az 1980-ban született Golónak már három kölyke született. A csapat tagja még két nőstény, Iringa és N'yaounda, amelynek 2010-ben született hím kicsinye, Bongo.