2013. március 20-án ismét Macaron Nap lesz Magyarországon, ahol várhatóan 20 magyar cukrászda bemutatja több ízben és színben készült macaronjait, az érdeklődők pedig vásárolhatnak belőle kedvük szerint.  

A macaronFranciaországban népszerű, különleges desszert, általában 3 cm átmérőjű színes korong. Darált mandulából, cukorból és (cukorsziruppal felvert) tojásfehérjéből készül a két kis, általában 3cm átmérőjű korong, amelyet csokoládé, vagy más ízesítésű krémmel tapasztanak össze. A jó macaron könnyű, légies, a külső kérge finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az ember azonnal a tömör közepénél találja magát.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezésre kerül a MacaronNap, ezúttal az OKEGO Reklámügynökség keretein belül.


Az esemény helyszíne nagyobb lesz, de igyekeznek a szervezők megőrizni az exkluzív jelleget. Már több nagy presztizsű cukrászdával megállapodtak, például a LaPraline és a Centrál Kávéház egészen biztosan ott lesz a kiállítók között, de jelezte részvételi szándékát a Four Seasons Gresham és az elismert macaron készítő Korponai Péter is a Desszert Neked keretein belül. A macaron témához kapcsolódó konyhai eszköz, ékszer és kis macaron szappanokkal érkező kiállítókkal is színesedik idén a paletta.Ezúttal Zólyomi Zsolt, Magyarország legnagyobb parfümőre csodálatos macaron illatokkal és meglepetés termékekkel érkezik. A tavalyinál több nyereményjátékot tartanak és értékes nyereményeket fognak kiosztani, valamint ezúttal a gyermekes szülőknek még színesebb programmal készülnek, a délután inkább a gyerekeké lesz. Mindez folyamatosan és megállás nélkül a színes macaronok hangulatában.
A program folyamatosan bővül, a cukrászdákkal is szép sorjában állapodnak meg a részvételről. Midnen új információt a facebookon lehet olvasni.

A rendezvény délután 3-kor kezdődik és egészen este 9-ig fog tartani, helyszíne az Erzsébet tériAkvárium Klub lesz. A jegyek elővételben 1500 Ft-ba, a helyszínen 2000 Ft-ba kerülnek, amelyért a készlet erejéig ajándék macaront is kapnak belépéskor az idejében érkezők.