Jártál mostanában a Nyugati téren? Te is megnézted? Igen, kétségkívül figyelemfelkeltő. De hogy ne kerülgessük a kását: Budapest egyik legforgalmasabb helyén megnyílt az első magyar gyorsétteremlánc, a kívül-belül impozáns BITE Bakery Café. Ott jártunk.

Mi ez, mi ez?

Milyen a jó hely receptje? Végy egy jó ötletet, lehetőleg legyen merőben új a piacon, told meg jó kivitelezéssel és kiváló designnal! Az államilag támogatott BITE Bakery Café is hisz a szem érzékenységében, és már megnyitás előtt megcsodáltatta magát a beérkező emberekkel és a gyanútlan arra békávézókkal.

A BITE Bakery Café ahogy neve is sejteti egy pékség-kávézó. Mellesleg az első magyar gyorsétteremláncnak mondja magát. Hogy mennyiben releváns a gyorsétteremlánc kifejezést használni egy trendi pékségnél, kiderül, a jövő biztosan tartogat meglepetéseket. A lánc része egyértelmű: márciusban nyit a második BITE az Allee Bevásárlóközpontban, majd júniusban, szeptemberben várható a további folytatás.

A megboldogult babakék mosoda dizájnát egy talpig fekete, nagyon látványos (tervező a kolorból ismert Laki Eszter, egyéb munkáiért ide) burkolat váltotta fel, nehéz mellette csakúgy elsétálni. Annál is inkább, mert hatalmas üvegek tarkítják, szabad a be- és kinézés. A hely egyik legnagyobb vonzóereje az utcáról figyelhető látványkonyha: a körútra néző ablakban ugyanis a folytonos utánpótlás zajlik, készülnek a csigák és a perecek.

Azaz a különféle ízekben kapható illatos perecek és tekercsek. Közel tizenöt terméket lehet kóstolni: perec szekcióban van sós, fokhagymás, magos, sajtos, sajtos-kolbászos, baconos 350 forinttól 450 forintig, de perectésztából készülnek bite-ok és stickek is, ezek az egyszerűség kedvéért kisebb, mártogatós falatok. Apropó, szószok. Fűszeres paradicsomos, cheddar sajtos, hagymás-tejfölös, karamell és csokiszósszal kísérhetjük azt, amit szeretnénk, egységáron 190 forintért. A gyermeki hangulatot idéző tekercsek közül pedig választhatunk kicsi és nagy közül. Van fahéjas és kakaós 450-ért, brutális dupla csokis mazsolás 490-ért, a nagy fahéjas/kakaós pedig 790 forint, ami önmagában egyáltalán nem olcsó, cserébe finom. Otthoni tekercsezgetéshez csomagolnak pakkban is, 4 nagyot 2530 forintért, 9 kicsit 3240-ért.Sör helyett joghurtÁtevezve az italokra, a legszembetűnőbb tétel a csapolt joghurt, amit tetszőleges ízekben lehet kérni. Ez Őrségből érkezett natúr joghurtot takar, eltérő gyümölcskörítéssel. Aki nem áldozata a laktóznépbetegségnek, annak most jogosan csilloghat a szeme. A tulajok egyébként nagyon büszkék az egyedi joghurt csapoló gépre, a hamarosan nyíló folytatásokban is lesz ilyen.

A belső tér minimál, hogy a termékre helyezze a hangsúlyt, letisztult, jó érzést kelt. Az anyaghasználat és a visszaköszönő színek homogének, mind ezt a célt szolgálva. Bár alapvetően elviteles hely a BITE, az utca emberére appellál, ha nem sietünk sehova, a forgó órával szemben le is lehet ülni komótosan megreggelizni, kávézni. Nyugatias.