Budapestet is meglátogatta európai turnéja során az ismert blogger, La Carmina. Az alábbi háromperces videó és a fotók alapján úgy tűnik, hogy a különc öltözködésű gótkirálynő igencsak beleszeretett a hipszternegyedbe, a Nagycsarnok talponállóiba és a graffitikbe, a Szigeten pedig a We Love Budapestre installációjára is rátalált.

A Keletibe vonattal érkező La Carmina küldetésnek tekinti budapesti útját: a Mission Impossible díszletéül is szolgáló pályaudvarról szabadulóművészként kijutva, a budapesti építészet nyűgözi le, ami nem csoda, hiszen az egykori Hungária Fürdő gyönyörű épületében szállt meg. Később pedig, mikor beleveti magát az éjszakába, mindent megtesz azért, hogy bebizonyítsa: Budapest a hipszterek fővárosa.

A fashion bloggert teljességgel lenyűgözi a hetedik kerületi street art, a cool kávézók és trendi shopok – az utóbbi mondatért pedig egy rendes magyartanár jogosan verné el a kezünket. Természetesen feltűnik a Szimpla gyufa sárgarépaárus kislánya, ami teljesen érthető lépés: ilyen furcsa árukapcsolást csakis a vérbeli hipszterek lépnek meg.

Az egyébként főleg a japán popkultúra divatját figyelemmel kísérő blogger láthatóan otthonosan mozog a budapesti piacon, ahol a talponállók közönségének szociológiailag egyébként is színes táborát erősíti: boldogan koccint Unicummal, lángost kóstol és fölfedezi a csalamádés polc mosolygós figurának álcázott paprikáit, majd vonatra száll és továbbutazik újabb romkocsmákat kutatva, de előre szólunk: a hipszterfaktor hasonló túltengése után fölösleges máshol kutatnia.