Különleges hangulatú fotósorozattal tisztelegnek a Corvin közben 1956-ban harcoló fiatalok emléke előtt a Corvin Plazát üzemeltető cég munkatársai. A képeken a pesti srácokat korhű kosztümökben és fegyverekkel idézik meg, a Corvin köz jelenlegi környezetében, kifejezve ezzel, hogy bár a környék változik, a corvinista ifjak emlékét őrzi az új generáció.

Az 1956-os forradalom egyik legfontosabb és legtovább kitartó ellenállási pontja volt a Corvinköz, ahol nagyságrendileg kétezer fiatal harcolt a forradalmat szétverő szovjet katonák ellen. A Corvinköz felkelői már a forradalom első napján, október 23-án elfoglalták helyüket, és egészen a november 6-ára virradó éjjelig tartották magukat, míg az oroszok teljesen körbezárták őket. Kitartásukról és bátorságukról október 23-án minden évben megemlékezünk, a környék azonban az elmúlt évtizedekben teljesen átalakult, az itt történtekre ma már csupán egy emléktábla utal.

Éppen ezért a kerület bevásárlóközpontjának dolgozói, a Corvin Plaza munkatársai most úgy döntöttek, hogy sajátos és egyedülálló módon állítanak emléket a corvinista ifjaknak, és egy fotózás erejéig korhű kosztümöket öltöttek. Megindító élmény volt, hogy a korabeli jelenetek fotózása közben egy idős férfi lépett hozzájuk, felismervén a ruhákat és a fegyvereket, majd elmesélte történetét a stábnak arról, hogyan menekült 1956 őszén Dél-Afrikába.Az ’56-os forradalom még közel hatvan év távlatából is ott van a fejekben és a szívekben, főleg az idősebb generáció őriz róla emlékeket – a fiatalok dolga pedig a tiszteletadás. További képeket ide kattintva lehet megnézni. A későbbiekben az elkészült képek kiállításra kerülnek a Corvin Plazában.

Stylist: Veress Nikolett Smink: Kund Barbara