Van, hogy a gyerekkori álmok valóra válnak. Tokió, New York és Párizs után most először nem egy valóságos nagyváros ihlette a SUGAR! süteménykollekcióját. A Candy Land névre keresztelt kollekció kollektív fantáziából merít, gyermekkori álmaink legédesebb részletei elevenednek meg nemcsak az édességeknek kinéző édességeken, de a kollekció mögött kirajzolódó álomvilágon keresztül. A SUGAR!-ben a fák óriási nyalókák, ám a nyalókák igazából sütemények, a kerítés pedig cukorból van, de a cukorka igazából friss gyümölcsös desszertköltemény.

Minőségi álmok

Az új kollekció nemcsak álom-, de ízvilágában is változatos, és épp annyira színes, mint maga a SUGAR! Az új sütemények receptúrájában megjelentek olyan ízek, mint a rebarbara, a gránátalma, a fekete ribiszke vagy épp a bergamot citrus; a minőségi alapanyagokat a Valrhona csokoládék szinte teljes repertoárja teszi teljessé, köztük a 80%-os Coeur De Guanajával vagy épp a Dulcey sült fehércsokoládéval.

Textúrájában is igen gazdag süteményeket mutat be a SUGAR! az új kollekcióban, például a Chocorange névre keresztelt narancsos-csokoládés luxusdesszertben a mesék varázslatos hetes számával találkozhatunk.

Mi már megkóstoltuk a kollekciót, amelyben a fanyar az édessel, az édes a sóssal, a habos a krémessel, a puha a kemény roppanóssal sül egyetlen esti bolondozássá, míg fantáziánk meghódíthatatlan világa tolja arrébb és arrébb a kiismerhetetlen valóság határait.

A helyszín persze ismerős maradt, de érdemes felfedezni újra a fantázia törvényei szerint bóklászva!

Macaron berkekA SUGAR! designcurkászat megálmodói egy különleges concept store keretében mutatják meg a Kempinski Hotelben, mennyi lehetőség rejlik egy falatnyi kerek desszertben. Budapest egyik legújabb gasztroszentélye nemcsak a macaron rajongóit várja, hisz azoknak is érdemes betérniük ide, akik egyszerűen szeretik a kulináris különlegességeket.

A több mint negyvenféle ízkombináció között megtalálunk olyan klasszikusokat, mint a dupla csokoládé, a fahéjas szilva vagy a csokis banán, de van itt nutellás, fűszeres mangós, ibolyás-pirosgyümölcsös macaron is. A különleges, magyar kollekcióban pedig olyan süteményeket gondoltak újra macaron formájában, mint a flódni, somlói, madártej, Eszterházy, zserbó.

A Kempinski Hotel hall részén működő MACAROOON névre keresztelt boltocska összes terméke gluténmentes, hiszen a macaron tészta alapját az adott töltelék ízvilágával is harmonizáló mandula-, dió- vagy mogyoróliszt alkotja.
MACAROOON Concept StoreCím: Kempinski Szálloda Hall, 1051 Budapest, Erzsébet tér 7–8.
Nyitva tartás: H–V: 10.00–22.00