KoPé (szül. Kovács Péter) képein egy mitikus lényekkel, sci-fi karakterekkel és katasztrófafilmbe illő istencsapásokkal teli Budapest elevenedik meg a fantázia és a Photoshop hathatós közreműködésével. A Budapest Alternative-kollekció december 4-ig az Abszolút Pálinka hátsó régióiban borzolja a szörnyekre érzékeny kedélyeket.

A KoPé-képek a popkultúrába és a kollektív tudatalattiba mélyen beivódott figurákból és eseményekből táplálkoznak: meteorzápor, aszály, zombik, Batman, Pókember, Hulk, kraken (hajóroppantó óriáspolip), cápa, vulkánkitörés, a Vissza a jövőbeDeLorean-ja, King Kong, birodalmi lépegető, E.T., Beatles.

Ezek a könnyen fogyasztható, kikacsintós poénokkal tálalt témák érdekes egyveleget alkotnak a budapesti kontextussal, ám a hozott alapanyag miatt némi hiányérzetet generálnak - a szárnyaló fantázia kicsit tériszonyos, így nem emelkedik a felhők fölé.

Bezzeg KoPé Photoshop-látomásainak népszerűsége a sztratoszféra felé száguld űrrandira suhanó Supermanként, ami egyrészt megérdemelt, másrészt pedig reménykeltő, hiszen az ő sikere egyúttal Budapest és a fantázia sikere is, továbbá bizonyíték arra, hogy a technológia térnyerése ellenére még mindig a saját fantáziánk a legkényelmesebb menedék, ahova elvonulhatunk a valóság elől.