Aki szeret étteremben az asztalnál kattintgatni, az itt telefon nélkül is kedvére megteheti, ugyanis a Nagymező utcai Kaja.hu Cybergastro nevű étterem modern, elektronikus technológiát kínál a rendelések leadására, valamint a fizetésre. Persze a név hallatán nem kell kiborgokra és letarolt városokra gondoni, a helyet az asztalba épített számítógépek, a letisztult dizájn, a minőségi ételek és a környezetbarát felfogás teszik különlegssé.

A Cybergastro nem azt jelenti, hogy egy avatarunkat etetjük, hanem azt, hogy a valóságban elfogyasztani kívánt ételt a kibertérben, virtuális úton rendeljük meg, mindenféle humán erőforrás nélkül.Ez több szempontból is jó: egyrészt egy esetleges telt ház esetén sem kell arra várni, hogy a személyzet ráérjen velünk is foglalkozni - ami, nem mellékesen, 30%-kal meggyorsítja a vásárlást. Itt a leülés pillanatában már előttünk is van az étlap, és minden eszköz - vagyis egy asztalba épített monitor és egy egér - a rendelkezésünkre áll, hogy akár azonnal rendeljünk. Az egész csak néhány klikk, és utána tényleg nem kell sokat várni, hogy ehessünk.A hely ettől függetlenül persze nyomokban pincéreket is tartalmaz, hiszen odáig azért nem jutott még a technológia, hogy, a kvantumfizikai ismereteinknek köszönhetően, féregjáraton át teleportáljuk át az ételeket, és sajnos attól is messze vagyunk, hogy a Külön vélemény című filmben szereplő térbe vetített szoftveren a kezünkkel lapozgathassunk a 3D-s menüben. De nem baj, ilyen akkor sincs máshol Budapesten. Az ebéd/vacsora egyszerre szólhat itt a biológiai igényeink tüneti kezeléséről és a mindennapokhoz szükséges élményről.

A rendszer a következőképpen működik: a bejáratnál fogadják a vendéget, megkérdezik, járt-e már itt, vagyis hogy magyarázatra szorul-e a nem mindennapi rendszer. A vendég kártyát kap, az asztalhoz kísérik, és már lehet is rendelni a kapott kóddal. Ezt akár evés előtt is kifizethetjük, illetve azt is eldönthetjük, hogy csak a saját fogyasztásunkat vagy az egész asztal számláját kívánjuk-e rendezni. A fizetés pincér közreműködésével készpénzzel, kártyával, de előre feltöltött számlával vagy akár étkezési csekkel is lehetséges.

A Kaja.hu-nál persze nem kell egy számítógéppel beszélgetnünk, ha esetleg közbejön egy rosszul időzített dilemma. A „Segítség” gomb megnyomásával bármikor hívhatunk hús-vér embert, akihez kérdéseket intézhetünk, illetve egyéni igények kommunikálására is lehetőség van a „Megjegyzés” rubrikán kersztül. Az ebbe írt hozzászólások a rendeléssel együtt a végső kattintás után azonnal megjelennek a pultnál és a konyhában.

Aki közben ráébred, hogy mégsem nagy rajongója a technológiának, annak természetesen papír alapú étlapot hoznak, és minden működhet a jól megszokott berögződések szerint.

Az étterem természetesen nemcsak technológiai látványosság, ételválaszték tekintetében is megüti a mércét. A szürke marhából készült hamburgerek, a saláták, a levesek és a desszertek középkategóriás (1200-2000 Ft) áron tudják szabályozni az éhségérzetünket, de igencsak baráti (kb. 1000 Ft) áron akár napi menühöz is hozzájuthatunk. Nagyobb társaságok számára is ideális a hely: tágas terek, nagy asztalok és egy opcionálisan igénybe vehető VIP szoba is rendelkezésre áll.Az étterem jövőbeli célja a terjeszkedés, a fejlesztés, de semmi konkrétumot nem árultak el arról, hogy hogyan is fog minden zajlani. Reménykedjünk abban, hogy a gigantikus tervek között egy-két beépített játék is szerepel majd.

Kajahu
Cím:

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 11.
Nyitva tartás: H-Cs 11-22, P-Szo 11-éjfél, V 12-22
Facebook