Nehéz dolga van annak, aki zene alapján indul bulizni, ugyanis nem mindig egyértelmű, hogy az adott szórakozóhelyek mennyire tudatosan választanak maguknak számokat. Ennek feltérképezésére történt meg az első kísérlet az Eastaste munkatársai által, amelynek eredményéből hallgatható térkép is készült. A kezdeményezés teljesen egyedi, nem tudjuk viszont, hogy lesz-e folytatása.

A zenei arculat kiépítése, vagyis a “sonicbranding” éppen olyan fontos egy szórakozóhely esetében, mint mondjuk a belső dizájn vagy a logó, hiszen sokan zene alapján választják ki, hogy hova is fognak menni bulizni. A zenei arculat építését lehet nagyon tudatosan csinálni, lehet spontán módon, és lehet egyáltalán nem foglalkozni vele. A belváros bulinegyedének epicentrumában ezekre mind bőven található példa, amiből az Eastaste csapata térképet is készített. Az ötlet teljesen egyedülálló, nem értjük, hogy miért nem jutott még senkinek az eszébe.

A munkafolyamat nem volt zökkenőmentes. A helyekre természetesen egyenként el kellett látogatni, tracklisteket kellett kérni, üzletvezetőkkel kellett beszélgetni rengeteget kellett fülelni és néha egy kis Shazam alkalmazás is becsúszott.

A több hónapig tartó munkafolyamat végén pedig megszületett a térkép.

Ezen apró pöttyök jelzik a szórakozóhelyeket, amelyekhez összeválogatott zene is tartozik, némi írásos információval körítve.A szakmai konklúzió szerint a bulinegyed zenei palettája rendkívül változatos, többé-kevésbé igenis léteznek tudatos törekvések. A térképet kísérő tanulmány szerint például a Spíler a "minőségtudatos, vagány" emberekre vadászik, a Csipesz az aktuális trendeknek leginkább megfelelő R&B/hiphop vonalat viszi, a Méter lejátszási listájának szakszerű összeállítására saját dj-t kértek fel, a Kolor az "okos zenét kedvelőket várja kortól függetlenül", a Fekete Kutya a "kellemes emberekre", a Központ pedig a "pesti urbánus értelmiségiekre, kreatívokra, művészekre" építi zenei kultúráját. De vannak például olyan helyek, amelyek a haverjaik és pultosaik zenei ízléséből táplálkoznak, mint például a Telep, míg a sörkedvelőket csábítgató Léhűtő a Tilos Rádió archívumát használja a legszívesebben.

Jövőbeli tervek a zenei térkép kapcsán vannak, de mivel a projekt rengeteg időt igényel, ezért semmi nincs még kőbe vésve. Reméljük hamarosan egy egész Budapestet magába foglaló változat is elkészül.

Egyébként az ok, amiért megszületett a térkép megtudható az Eastate videójából.