A Hello Wood egy komplex, multikulturális-multidiszciplináris művészeti kezdeményezés, amely alkotóközösségként, kutatólaborként, tehetségnevelő közegként, illetve nyaranta alkotótáborként funkcionál. Az egy év híján iskolás korú (azaz 5 éves) Hello Wood a kezdetekhez képest elég messzire jutott – idén ősszel például, a Design Hét Budapest apropóján, a Művészetek Palotájáig.

Egy ideális világban az alulról jövő kezdeményezések sikere a szerencse mellett az adott projekt újszerűségén, közösségteremtő erején, művészeti értékén, valamint gyakorlati hasznán múlna. A Hello Wood esetében ez a ritkán tapasztalható ideális világ valósággá vált, ami a csórompusztai alkotótáborban részt vevők számából, annak médiavisszhangjából, az alkotások színvonalából, valamint, üzleti oldalról megközelítve, az ipari mennyiségű támogatóból egyértelműen leszűrhető.

Hello Wood 2013 from mome line on Vimeo.Az idei alkotótábor mottója („Lépj közelebb!”) összecsengett a Hello Wood ars poeticájával, vagyis azzal, hogy a cél az építészet és a design emberközelivé, szerethetővé tétele, továbbá a tábor generáció-összehozó mivoltát is sugallta, amelynek köszönhetően a fiatal tehetségek a szakma nagy öregjeivel dolgozhattak együtt.

A Művészetek Palotájában a három kiállított faépítmény – Turányi Bence-Losonczi Áron: iWood, közösségi zenemegosztó, Nagy Nándor és Szabó Bulcsú: Mordor Malma, óriás szélmalom, Tomasz Szponar-Bartlomiej Skowronek: Polifónia, Hello Wood zsűrinyertes – mellett a táborban készült fotók is megtekinthetőek, előbbiek ráadásul kipróbálhatóak – kivéve talán Mordor malmait, az Szauron privilégiuma.