A jó helyeknek gyorsan híre száll Budapesten. Olyannyira így van ez, hogy a Bartók Béla úton pár hete nyílt, Semmi Extrára keresztelt étterem már most törzsvendégekkel büszkélkedhet, a 11. kerületen innen és túl egyaránt. Nem is lenne ebben semmi extra, ha nem tudnánk, hogy a város pestibb felén lévő lakosok mennyire képesek ragaszkodni a bevált helyekhez. Ez pedig az ebédmenüre legalább annyira igaz, mint a délutáni kávéhoz kapcsolt kedvenc asztalokra. A Semmi Extra Budára csábít, érdemes is engedni neki!

Ülj be, huppanj le!Tegyük fel, hogy nagyon éhesek vagyunk, vagy épp meglehetősen kíváncsiak arra, hogy milyen extrával szolgál az a hely, ahol a város legújabb burgervariációit lehet kapni. Mindkét esetben szeretnénk minél előbb hozzájutni a célfalathoz, így reménykedünk, hogy gyors lesz a kiszolgálás az alig egy hónapja nyílt Semmi Extrában. Azt viszont mindenképpen elkerülnénk, hogy fast foodra készüljön a gyomrunk, így hajlandóak vagyunk némi kompromisszumot kötni a várakozási időt tekintve. Külön jó, hogy az egykori Bartók mozi helyén lévő étteremben puha, „vigyázz: ha felállsz, felpattan” típusú székek vannak, így kényelmesen telik az a tíz-tizenöt perc, amit a fogások helyben való elkészítése igényel.

Csupán jóAz már az étlap szemezgetése során kiderül, hogy a Semmi Extrában mindenki talál majd magának valami olyat, aminek érdemes bizalmat szavazni. Az ételek elnevezései ugyanis az árakkal együtt olvasva is remekül hangzanak, így nagyot semmiképp nem kockáztatunk, ha benevezünk valami (semmi) extrábbra.

A kacsamájjal megspékelt burger például 1000 forintba kerül, amelyet menüben (szörppel és sült krumplival) 1400 forintért rendelhetünk. A camembert-es saláta (1100 forint), vagy épp egy falafeles vagy grillezett zöldséges tortilla (1190 forint) is megér egy kóstolót – ezt persze már gondos tesztelés után állítjuk.

Ha valaki a heti menü valamely fogására szavaz, akár 700 forint alatt is megebédelhet, és természetesen sütiből sincsen soha hiány. Egészen 23.00-ig üzemel a konyha, így az esti sörözés mellé is kérhetünk a ropinál cizelláltabb rágcsálnivalót.

Szintek és hangulatokA nevét az ötletgazdák előző, velencei-tavi éttermétől megöröklő Semmi Extra két szinten képviseli a fesztelen, laza, kicsit hangosabb háttérzene mellett, normál hangerőn beszélgetős hangulatot. Az alsó szint persze inkább alkalmas elbújós kávézáshoz a fenti légiesebb részhez képest, ahová a jövőben kiadó pultot is terveznek.

Nagyon úgy fest, hogy a Semmi Extrával a budai street food is kap majd egy kis vérfrissítést!