A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időintervallum esszenciája, hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal.

Péntek
A MÜSZI-ben (aka Művelődési Szint) mexikói Días de los Muertos és Día de los Fieles Difuntos fesztivál lesz az egész hosszú hétvégén. A háromnapos fesztivál során lesz minden, ami érdekes: workshopok, előadások, táncos szertartások, jelmezbál.

Több ezer digitális, több száz analóg kép és jó pár videó után átalakul a Mais Monsieur, a budapesti éjszakai élet egyik legfontosabb krónikása, akit többek közt The Cobra Snake és a HVG is méltatott. A korszak lezárásához pedig egy party dukál, S. Olbrichttal és a Headshotboyzzal, kiállítással, videóval.Az ősz egyik legnagyobb fesztiválja a Budapesti Egyetemi Napok - ami egy 3 estés koncertsorozat -, idén új helyszínen, a Petőfi Rendezvényközpontban kerül megrendezésre. November első Péntekén az Irie Maffia, a Supernem és a Kozmosz lép fel.

A Ludwig Múzeum rendhagyó pszichológiai tárlatvezetésének fókuszában pénteken Picasso, Júlia és a pszichológia egyik segítő - mély, belső átalakulást hozó - módszere áll majd. Ráadásul a program lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy igény szerint saját élményt szerezzenek a módszerről.Halloween - Skins - jelmezek, a legjobb péntek esték receptje. A BritishMood DJ-különítménye, három kiváló hazai zenekar (The Punch, Run Over Dogs, Cante Diem), a legjobb jelmezek - garantáltan felejthetetlen lesz!SzombatHa a szombat reggel nem Pesten, hanem Budán érne, ne ijedjünk meg, inkább lendüljünk túl a másnaposságon. A Semmi Extra burgerei menüben szörppel és sült krumplival érkeznek, kapható a klasszikusok mellett többek közt kacsamájas is, jól megy melléjük a camembert-es saláta és a sütemény is - ráadásul garantáltan finomabbak, mint a katzenjämmer.

Utána érdemes betérni a Corvinba, Bodzsár Márk új filmjére, az Isteni műszakra.

A film
abszurd humorral meséli el egy mentőápoló alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottasbizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen.
Bodzsár Márk legújabb filmje izgalmas kísérlet a dráma és a vígjáték határán.Ha leszáll az este, és mi még mindig szomjasak vagyunk, jó választás a Blue Fox The Bar a Kempinski oldalában.
Laza elegancia, érdekesen párosított-fűszerezett italok, gourmet érzés - ezt kínálja a bár, valamint saját névvel fémjelzett szelekciót a dinnyés-jalapenós Stilettótól a speciális, házi fűszerezésű habbal tarkított italokig.
Frenák Pál legújabb előadásának tere sterilen fehér, futurista világot idéz – a díszlet egy különleges fehér hálórendszer, olyan, akár egy képzőművészeti installáció, mégis nagyon is eleven, folyamatosan mozgásban van, pulzál, reagál a táncosok mozgására. A fehér hálórendszerben pedig ott az ember:

a férfi és a nő.
A trendérzékeny fiatalság

online gyülekezőpontja, a

phenom'enon magazin pezsgőben és popkultúrában

születik újjá - a legjobb DJ-k segítségével. Tedd a kezed a kulturális verőérre, és hangolódj rá a

divat-zene-twerk

háromszögben mozgó estére.Vasárnap
A

Púder Bárszínház és Galéria

vasárnap 11.00-tól várja az apróságokat interaktív zenés, táncos, játékos programjával, valamint kézműves foglalkozással Énzsöly Kinga és Gévai Csilla képzőművészek vezetésével. A Babos Bábos Társulat a

Három kismalac

című darabját adja majd elő.

Ebédre próbáljunk ki valami újdonságot, mondjuk a Gourmeolit nevű paleolit lakáséttermet. A tetőtéri, tágas lakás tökéletes helyszíne a kötetlen, baráti összejöveteleknek, ahol finom ételek és jó borok mellett lehet ismerkedni, beszélgetni és komoly táplálkozási eszmecserét folytatni.A Kolor Kinema vasárnap a Kóristákat vetíti majd, ingyen. Christophe Barratier (Külvárosi mulató, Az Újabb Gombháború, stb.) filmje egy munkanélküli zenetanárról, aki felügyelőtanári állást vállal egy nehezen kezelhető gyerekek számára fenntartott nevelőintézetben. A Holt Költők Társasága könnyedebb verziója, eredeti nyelven, magyar felirattal.

A Mika Tivadar Mulatóban a szabad improvizációs jazz találkozik a mikroszkopikusan kidolgozott elektronikus hangmintákkal, a no-imput music kolosszális, borzongató hangfolyamokkal, a digitális visszhangzattan a torokhanggal. Az Ultrahang Est keretében:

Radian, Robert Curgenven, Jack Jack és Bartha Márk.