A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata.Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok - a péntektől vasárnapig tartó időintervallum esszenciája, hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal!

Péntek

A Gozsdu udvarban mindig történik valami - nincs ez másként péntek délután sem: oldtimer show, antik piac és jobbnál jobb koncertek várják a kultúrára (és benzingőzre) fogékonyakat a hétvége első napján. Oldschool tört ütemek, holografikus szub-basszusok, zsigeri rezgés, sci-fi - a hangfalak másik oldalán pedig Cadik, Grasshop és a TB Gon & Marvin duó a Gozsdu Manó Klubban. A kolorban pedig FAZ, Mr. Mstrs és Dermot kalandoznak a hip-hop és a basszuszene határmezsgyéjén.Az Electronic Beats utazó cirkusza idén ősszel ismét felvette állomásai közé Budapestet, hogy egy különleges estét tölthessünk el ütős headlinereivel a már jól bevált helyszínen, a Millenáris Teátrumban.

House virtuózok, reménytelenül romantikus angol énekesnők, álmodozók - azaz John Talabot, Charli XCX, Washed Out, Nôze és DJ Crimson.

A Lurdy Ház másodszorra rendezi meg a Halloween Night Fesztivált, amely idén a zombi, sci-fi, poszt-apokaliptikus stílusban mozgó filmek közül válogat. Klasszikusok (pl. a John Carpenter-féle A Dolog), premierek és igazi csemegék (a kultikus Asylum stúdió hat filmje) - nem csak horror-rajongóknak!
Élet két keréken és egy snowboardon - remek extrém sportról szóló filmek a Toldiban.
Freeride, downhill kalandok, a legdurvább, adrenalin-fűtötte helyzetek és a szenvedély, amely hajtja az embereket újabb és újabb meghódítandó csúcsok felé.
Mission Antarctica és Arrival.

Parti Nagy Lajos egyik leghíresebb és legnépszerűbb színdarabját, az Ibusár Állomást a HOPPart Társulat újraértelmezte, zenés-táncos huszáretté alakítva azt.

A prózai jelenetek verses formába helyeződnek, a párbeszédek duettekké, a monológok áriákká alakulnak, az operett-világ zenei témái torzabb, karikaturizált formában köszönnek vissza az ibusári valóság-szál zenéiben, dalaiban. A zenei műfajok az operától a rap-ig, a musical-től a mulatós zenéig terjednek, függően a karakterektől vagy a dramaturgiai helyzettől.

Szombat
Ha a pénteki party után nem a Falk Miksa utca egyik legpatinánsabb lakásában ébredtünk, ne csüggedjünk: Budapest szombaton is számos búfelejtő programot kínál.

A Magyar Vidék Napja például kürtöskaláccsal, táncházzal, tombolával, gyerekprogramokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket, már reggel tíztől!

Déltől pedig a MÜSZI-ben Fortune Cookie Jam B-boy és B-girl breakverseny lesz, DJ Q-Cee lemezestáskájával, Bobakrome szövegeivel, Sonnykraft és Beat Panama afterpartyjával és egy kilencven perces workshoppal. Nem csak hip-hop rajongóknak!

A Vöröskereszt és az Isteni Műszak szereplőiközös véradást szerveznek október 26-án, szombaton a Corvin moziban. A filmezéssel egybekötött véradáson találkozhatsz az Isteni műszak főszereplőivel és aprófilmes ajándékokat is begyűjthetsz.

Őrült kalandra hív a Budapest Secret Cinema!

Soha nem látott helyszínek, a legjobb zenék, minőségi italok, elsöprő vizualitás - legyél te az utolsó kereszteslovag, a frigyláda fosztogatója, vagy csak a részese egy igazán extrém vetítéssorozatnak. Nem csak Indiana Jonesoknak.


Régivonalas, táncos house zenével készül az URIMURI és Tom Select (Girls And Mathematics): a Luv Shack Records égisze alatt tevékenykedő Burnin' Tears duót hozzák el majd egy kis tánczmulatságra. Persze a pop, a reggae és még sok más is kipattan majd a hangfalakból, garantálva, hogy mindenki hall majd valami olyat, ami automatikusra állítja a lábpumpáját.
Vasárnap
A hét utolsó napját érdemes egy igazi endorfinbombával megfejelni és ellátogatni a The Candy Store édes világába! Csokoládé, vaníliás kóla, gabonapehely, Willy Wonka cukorka, Herrshey’s cukorka, müzliszelet, rágógumi, chips, tea - a lista szinte végtelen és folyamatosan bővül, így garantált, hogy egyszer sem távozunk majd üres kézzel!

A WAMP vasárnap egy igazán pezsgő hangulatú gasztro- és designvásárrá változik át - a félszáz alkotó munkáit felvonultató eseményen a gasztronómia és a design kapcsolatát járják körbe.

Ínycsiklandó kézműves élelmiszerek, design kiegészítők, interaktív előadások, vagány ruhák!

A BUPAP hétvégi sétája a 'titokzatos underground alkotóműhelyek'-re fókuszál.

A séta a '80-as évekbeli képzőművészeti és zenei csoport, a „Bizottság" világával nyit a Műcsarnokban, ahol a tiltólistás, underground csoport szerepéről esik szó és a korábbi tárlat legfontosabb dokumentumaiból csemegéznek. Ezt követően pedig a sétálókat a ligetbeli kocsmákon keresztül a közönség számára megközelíthetetlen underground, összművészeti alkotóhelyszínig, a Keleti Blokkig kalauzolják. Kárpáti Péter és a Titkos Társulat közös előadása, 'A Pitbull Cselekedetei' a mai magyar társadalmi valóságot párkapcsolati, érzelmi és szociális problémákat, válságokat ötvözi egy több ezer éves ősi kisázsiai legendával, amely a Koránban, a zsidó hagyományban, a keresztény krónikákban és magyar népmesékben is szerepel. Két világhírű dobos, Terry Bozzio és Borlai Gergő mutatja meg Vasárnap, hogy a dobszerelés mennyivel több, mint a zenekar ritmus-szekciójának része. Egész estét betöltő, teljes koncert élményre számíthatunk, mely még a szakmabeliek számára is tartogathat meglepetéseket e hangszer sokrétűségéről, zeneiségéről.