Szerencsére a mai Budapest utcáin csak gasztroforradalom, romkocsma-forradalom és buliforradalom van, és remélhetőleg ez az 1956-os forradalom megemlékezésének napján sem lesz másként. Bár ez munkaszüneti nap, és a legtöbben pihenést terveznek, azért bőségesen lesz program azoknak, akik mégiscsak mozdulnának valahova – ezeket gyűjtöttük most össze, de nem feledkeztünk el azokról sem, akik kedden este keményítenének be, és szerdán legszívesebben – ilyen-olyan okból – inkább ágyban maradnának.

Mitikus filmek - mitikus ételek II.

A hosszú vasárnapokra hajazó munkaszüneti napokat sokan szívesen töltik filmnézéssel és a hűtőhöz járkálással, de mindig ott motoszkál bennük, hogy vajon milyen belvárosi eseményekből maradnak ki eközben. Erre a dilemmára kínálhat gyógyírt a Mitikus filmek – mitikus ételek második felvonása, amely ezúttal Anders Thomas Jansen Ádám almái című filmjét vetíti le, beszél róla, vitatja meg, s mindeközben az evés is fontos szerepet kap. A várhatóan nagyszerű film mellé ezúttal őszi sült alma lesz pirított mandulával és burgonyakrémmel.

Időpont: 2013. október 23., 19.30Cím: 1074 Budapest, Dohány utca 13.


Facebook

Kraak & Smaak koncert

Nem először jön vissza az A38-ra a holland acid jazz zenekar, a Kraak & Smaak, amelynek eddig nagyjából mindig sikerült megtöltenie a kultikus állóhajó koncerttermét. Ez most sem kizárt,főleg, mert egyrészt ezúttal legújabb albumukkal büszkélkedve érkeznek, másrészt pedig egy állami megemlékezésekkel teli nap után sokan szeretik kiengedni a fáradt gőzt. A fellépésre „koncert plusz vacsorajegy” kombó is váltható, aminek ára a fellépés mellett magában foglalja az azt megelőző vacsorát az A38Hajó éttermében.
Időpont: 2013. október 23., 20.00Helyszín: A38Facebook esemény Jegyek: Normál 4000 Ft / Vacsorajegy: 7000 Ft.

JazzaJ / Ávéd Quartet / Lawrence Williams szóló

Ávéd János, Horváth Balázs és Sárvári Kovács Zsolt a dzsesszt, Fassang László pedig a klasszikus zenei hagyományokat hívja segítségül egy új zenei nyelv megteremtéséhez. Műsoraikban a komolyzene ötvöződik a dzsesszel, és ehhez adódnak az improvizálások és a saját szerzemények. Az ünnepi estet Lawrence Williams kortárs kitekintése alapozza meg.
Időpont: 2013. október 23., 21.00Helyszín: Mika Tivadar MulatóBelépő: Ingyenes, adományokat viszont elfogadnakÁllami programokOktóber 23-ának elmaradhatatlan díszletelemei a beszédeket mondó politikusok, a talpig díszben masírozó egyenruhások és az őket néző tömeg. Idén reggel 9-kor kezdődik mindez, amikor ünnepélyesen, katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Az eseménysorozat a Terror Háza előtt folytatódik majd 15.00-kor, ahol 16.00-kor a hősök falánál gyertyát lehet gyújtani, majd pedig a miniszterelnöki beszéd következik a Hősök terén.

Időpont: 2013. október 23., 9.00-tól.


Weboldal

Kirakat házibuli

Aki inkább a kedd estére koncentrál, tekintettel arra, hogy másnap át lehet aludni a fentebb említett programokat, annak ajánlunk egy házibuli jellegű, de teljesen nyilvános eseményt a Kazinczy utcában, amelynek keretein belül a Kirakat ünnepli első születésnapját. Az ígéretek szerint az italokat bolti áron mérik majd, lesz YouTube Dj, Fröccspong, Beerpong és 10-féle hamburger.

Időpont: 2013. október 22., 19.00Helyszín: Kirakat 1075 Budapest, Kazinczy utca 3.

Facebook esemény Plastic Bitch klippremier 

A budapesti bulinegyed szélén csupán néhány hete nyílt meg a Robot, amely részben az egyik korábbi Budapest -arcunk fejéből pattant ki. A rockrajongók potenciális törzshelyén a baráti társaságok dominálnak, idegenként pedig nagyon könnyű új ismeretségeket kötni. A Zichy Jenő utcai helyen a munkaszüneti napot megelőző este az egyik tulaj zenekarának a klippremierje lesz, ami tökéletes apropó egy ferde estéhez.

Időpont: 2013. október 22., 20.00Helyszín: Robot 1066 Budapest, Zichy Jenő utca 4.

Facebook esemény Trafó 15

Igen, a Trafó már 15 éve létezik, és sokunknak vannak kellemes emlékei ezzel a már kultikusnak számító hellyel kapcsolatban. A születésnap a táncdal, a színház, az ének és a cirkusz jegyében zajlik majd, illetve rengeteg különböző performansz is megtekinthető lesz. A fellépők között olyanok is lesznek, akik a nyitáskor még általános iskolások sem voltak, de valószínűleg ez elmondható lesz a vendégekről is.

Időpont: 2013. október 22., 19.00Cím: 1094 Budapest, Liliom utca 41.Facebook eseményFallen Footwear - Road Less Travelled Premier Party

A pihenőnapot megelőző este a Kolorban a Fallen Footwear nem mindennapi gördeszkás filmjét, a „Road Less Travelled”-et vetítik majd – megtoldva egy kis iszogatással, némi dartsversennyel, ingyen sörrel és egy remélhetőleg hatalmas afterpartyval. A film a leglátványosabb trükkök mellett bemutatja a deszkás életstílust is.

Időpont: 2013. október 22., 21.00Cím: Kolor 1072 Budapest, Király utca 13.Facebook esemény