Korábban már írtunk a Corvin Plaza kevéssé ismert múltjáról, de az érdekességek felkutatásának még közel sincs vége. A város talán legmodernebb bevásárlóközpontjának kulisszái mögött rengeteg az olyan dolog, amiről felhasználói szinten nem szerezhetünk tudomást, nekünk viszont sikerült kicsit bekukkantanunk a függöny mögé. Most elmondjuk, mit derítettünk ki.

A bevásárlóközpont számokbanNemcsak az egyszerre harmonikus, exkluzív és otthonos belső kialakítás lenyűgöző ezen a helyen, hanem azok a számadatok is, amelyeket sokan unalmasnak tartanak, de ha jobban belegondolunk, rájövünk, hogy megdöbbentőek. Kezdjük mindjárt a vendégek számával: a Corvin Plazát egy év alatt annyian látogatják, mint Budapest teljes lakosságának a kicsit több, mint ötszöröse. Ez egyébként naponta körülbelül 35 000 látogatót jelent. Ez még egy ilyen 25 méter belmagasságú monstrum esetében is meglepő.

De más számoktól is könnyen leeshet az ember álla: WC-papírból havonta 3000 tekercs fogy az épületben, szemétből pedig megközelítőleg 20 tonna keletkezik, és ez csak a kommunális hulladék. Az áramfogyasztás tekintetében a villanyóraszekrény számlálója minden hónapban 1 200 000 kW körül áll. Emellett a vízszámla sem lehet kispályás, ugyanis mintegy 5000 köbméter víz folyik el itt hónapról hónapra. A földszinti 193 méteres sétálóutcát olyan üveglapokkal fedték be, amelyeknek darabja 300 kilogramm.

Corvin ZsófiAzok, akik elég idősek hozzá, emlékezhetnek még a Skála kópé nevű karakterre, amely annak idején, bár “csak” egy bevásárlóközpontnak adott arcot, hatalmas népszerűségre tett szert. A CorvinPlazának is van arca, de szerencsére sokkal mutatósabb és életszerűbb. A csinos hölgy, akit mindenki csak CorvinZsófiként ismer, a ház háziasszonya, arca és lelke. A történet egyik pikantériája az, hogy őt egyáltalán nem Zsófinak hívják a való életben, hanem Bernadettnek, de a Zsófia név a tulajdonosok szerint a bölcsesség istennőjét szimbolizálja, ami nagyon illik az Infó Pontos lányhoz, aki egyébként több Corvinos szórólapon szerepel, sőt tanácsokat is ad a plaza magazinban.

Corvin PassA Corvin egyedi rendszert is üzemeltet törzsvásárlói részére. Tulajdonképpen egy chiprendszerről van szó, amivel a check-in pontoknál be lehet jelentkezni, és ezzel egy Facbook-alkalmazáson keresztül üzeneteket posztolni a falunkra.A bejelentkezések mind pontokat jelentenek, amelyek később azonnali ajándékokra (sütire, Corvin ajándékra), illetve kedvezményekre (pl.: ingyen parkolás vagy vásárlási kedvezmények) válthatók be. A tervek szerint a jövőben minden üzletben kedvezményre válthatók lesznek majd a CorvinPass pontok.Az élet általábanDe persze a rengeteg látogató érdekes emberi történeteket is vonz. A Corvin nem csak egy bevásárlóközpont, hanem egy élettér is, ami az emberekről szól. Éppen ezért sok izgalmas dolog is történik a színfalak mögött, az egyik ilyet Corvin Zsófi mesélte el nekünk: “Volt nálunk Valentin nap környékén egy lánykérés. Akkoriban volt egy művészeti galériánk, ami éppen kiköltözött mert érkezett helyette egy új bérlő, így pár napig üresen állt a helyiség. Megkeresett minket egy srác aki a Corvin irodaházban dolgozik azzal, hogy szeretné „kölcsönkérni” ezt a helységet lánykérés célból. A falakra kinyomtatta a közös képeiket ami mellé kis szöveges magyarázatokat írt, illetve emlékeket az eddig együtt eltöltött időszakból. A lány csak arról tudott, hogy egy kiállításra jönnek a 3. évfordulójuk apropóján. Idejöttek este, a srác tartott egy rögtönzött tárlatvezetést ami már eleve nagyon megható volt, aztán a végén megkérte a lány kezét. A válasz természetesen „igen” volt, amit pezsgővel ünnepeltek meg, mi pedig egy ajándékkosárral köszöntöttük őket”

- A Corvin negyedről szóló írásunkat a Corvin Plaza szponzorálta -