Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az Október 6. utcában teljes fordulatszámon pörög a MOM Parkban fellelhető húsbutik manhattani bisztróra hajazó, illetve csúcsminőségű steakekre fókuszáló nagytestvére. Második KNRDY-vizitünk célja a város legdrágább burgerének tesztelése volt, íme, az eredmény.

Milliárdos tizenkettőértA pénz nem minden, de ha már egy olyan húspogácsa plusz zsemle (utóbbi ebben az esetben házilag készített ciabatta) – kombóval van dolgunk, amely a Millárdosok burgereként hirdeti magát, vegyük előre a piszkos anyagiakat.

A 200 grammos wagyu húspogácsából (a félreértések elkerülése végett: a wagyu nem egy csápos űrlény, sokkal inkább egy japán gyökerekkel büszkélkedő marhafajta), karamellizált hagymából, paradicsomból, gombából, kéksajtból, jégsalátából, továbbá baconből megszerkesztett, libamájjal koronázott specialitásra 12 000 forint ellenében csaphatunk le.Burger vagy nem burger?

Ahogy szemügyre vettük a letisztult tálalással fűszerezett, méretét tekintve enyhe csalódást okozó burgerarisztokratát, egy shakespeare-i kérdés bukkant fel a KNRDY-horizonton: burgervagy nem burger? Konstrukcióját tekintve – egymásra tornyozott hozzávalók, amelyek közül, egy képzavarral élve, a libamáj a kakukktojás – kétségkívül burgeres, bár a házi ciabattából vaskosabb karéjokat is el tudtunk volna viselni.

A hús, ahogy az Budapest valószínűleg legkifinomultabb steakforrásától elvárható, hibátlan, a zöldség friss, a bacon ropogós; tehát a minőség miatt ezúttal sem érheti zokszó a Konrády-ház elejét. Viszont az utolsó falat végeztével arra a következtetésre sodródtunk, mely szerint, bár a burgerek Bill Gatese megérdemli a milliárdos-jelzőt - az összhatás szofisztikált, az ízek harmonizálnak -, tökéletességről ezúttal sem beszélhetünk, prémium kategóriáról már annál inkább.