A belvárosban romokkal már nehéz újat mutatni kocsmafronton, így egyre többen vannak, akik elkezdenek építeni is. A barátságos hangulat iránti igényt megtartva például úgy, hogy a Mono Klub után, második körben alakítanak át egy egykori kazánt kocsmatérré. Letisztult belső térrel, beszélgetős nappalival, hébe-hóba zsíroskenyérrel és meglepően gyakori ingyenes koncertekkel indul az Ó utcai KAZÁN.Megosztottan nagyszerű tér kezd itt élénkülni, ahol társasjátékos ivászat, paprikás krumplis józanodás és meglepetés zenekarok is várnak ránk.

Evős-ivós-traccsolós

Egykor az Ó utcai társaEvős-ivós-traccsolóssház kazánjaként működött a helyiség, de legtöbben már klubként ismerték meg a városban. Mindkét korszaknak leáldozott, majd lett a KAZÁN. Meleg bár, alter kocsma vagy fülledt erotika rejlik a piros ledes felirat mögött? Bár ilyesmi asszociációk vannak a levegőben, de egyik sem talált.
A KAZÁN egy kétszintes, három, vagy a pult környékkel együtt inkább négyteres kocsma, ami beszélgető sarkokkal és kulturális programokkal lényegül át valami sokkal kedvesebbé. Délután négytől van nyitva a hely, így három műszakra simán fel lehet osztani a KAZÁN napokat: délutáni teázós, esti iszogatós és hajnali józanodós órákra. Éjfél tájt pedig heti kátszer-háromszor koncerttel is befűtenek majd az éjszakai órákra.Három a tér

A KAZÁN túlnyomórészt Ecseris bútorait egységesre húzták újra, hogy azok miatt se törjön meg a letisztult dizájn. Kilencven fő tud leülni, de persze sokkal többen férnek el kényelmesen, és a megvilágítás miatt is úgy érezzük: van terünk. Lesznek játékaink is hamarosan, amikkel a randira, csevegésre, kávéra-teára, délutáni fröccsre elkülönített Nappaliban lehet majd társasozni. Malom, sakk, Backgammon, kártya is lesz porondon, de új hely lévén: ötletelni ér.
Bátran bedobhatunk bármit a közösbe, mert a KAZÁN csapata a közvetlen vendéglátásra szavaz minden téren, a tömeges ostrom ellenére is. Próbálták már többször, hiszen sikerült majdnem teltházzal nyitniuk.Napi adag

Szilveszterkor alap volt a KAZÁN lencsefőzeléke, hiszen egyébként is minden nap van valami ennivaló, amit négy órától a készlet erejéig kérhetünk.

Paprikás krumpli, házi pogácsa, improvizált zsíroskenyér is lehet a napi menü, de előfordulnak ajándék sütemények és meglepetés repeták is a KAZÁNból. Naponta változik, hogy mit kérhetünk, a máshol elkészített, helyben melegített ételek közül. Az italkínálatban nincsen semmi különleges, a Panyolai Pálinkák és az alacsony árak a leginkább kirívóak a fekete-fehér árlapon.

Ma este Harmonia Garden koncert lesz, jövő héten pedig több élőzenei estet is szerveznek a KAZÁN-ba, érdemes próbát tenni!

Cím:

1066 Budapest, Ó utca 51.
További infó