Idén százéves az Ernst Múzeum: a centenáriumot szeptember 15-én és 16-án nagyszabású, ingyenes utcafesztivál keretében képzőművészeti akciókkal, irodalmi, tánc- és gyerekprogramokkal, filmvetítéssel, tárlatvezetéssel és koncertekkel ünnepli meg az intézmény a Nagymező utca Andrássy út és Király utca közötti szakaszán.

Az Ernst Múzeum a műgyűjtőként elhíresült, tragikus sorsú ErnstLajosról kapta a nevét, aki a kortárs képzőművészet elkötelezett támogatójaként szinte teljes vagyonát a ma is az általa alapított múzeumnak otthont adó épületre áldozta.

A centenárium alkalmából szervezett, Ernst 100 Utcafesztivál elnevezésű hétvégi rendezvényen neves képzőművészek, írók, zenészek, táncosok és színészek várják a közönséget közös ünneplésre.

A két nap alatt a látogatók részt vehetnek public art projektekben, játszhatnak élő óriás társasjátékban, meghallgathatják nyolc író és költő felolvasását, kortárstánc-előadást és képzőművészeti performanszokat tekinthetnek meg, könyveket csereberélhetnek, megtudhatják, hogy mi az ökoszobrászat és gerillakertészet, relaxálhatnak kreatív kórusimprovizációkra és belefeledkezhetnek a dzsesszkoncertekbe, Rutkai Bori vagy a Belga együttes zenéjébe.A nagy művészeti zsongás közepette a kulináris élvezetekben sem lesz hiány. A szervezők minden generációt várnak, ígéretük szerint mindenki találhat majd neki tetsző programot a szecessziós arcfestéstől a gyerekprogramokon át Lajkó Félix koncertjéig.

A részletes program hamarosan elérhető a Műcsarnok honlapján és Műcsarnok hivatalos Facebook oldalán.